DOĞAN, ÇOCUK İSTİSMARINA EN AĞIR CEZA VERİLMELİ

Asıl mesleği çocuk doktorluğu olan Başkan Doğan, Türkiye’nin ilk ve tek  çocuk hakları okulunu İzmit’te faaliyete geçirdiklerini belirterek” 2009 yılında belediye başkanı seçildiğimde yaptığımız ilk iş Çocuk Hakları Masası kurmak oldu. Amacımız, çocukların şikâyetlerini taleplerini direk tarafımıza iletmeleriydi. Çocuklar telefonla, mektup yazarak bizimle iletişim kurarak istek ve şikayetlerini iletmeye başladılar. Öylesine çok ve önemli şikâyetler gelmeye başladı ki bunun üzerine Çocuk Hakları Okulu’nu kurduk. Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesine imza atan bir ülke olarak 4 yıldır çocuklara bu okulda haklarını öğretiyoruz. 

1000’İ AŞKIN DOSYA VAR

Çocukların haklarının neler olduğunu, nelere dikkat etmeleri gerektiğini hatta anne babaların dahi bilemediği bazı istismarları bu  eğitimler sırasında tespit ediyoruz. Çocuk Hakları Masamızda 1000’den fazla dosya var. Toplum Destekli Polisimizle birlikte gerektiğinde çocuklarımızla çok farklı alıştırmalar yapıyoruz. Bazen anne ve babasının bile haberi olmaması gereken taleplere müdahale ediyoruz.   Okulumuza yapılan başvurularda çocuğu ruhsal, fiziksel olarak etkileyen olaylarla karşılaşıyoruz. Belediyemiz bünyesinde çocuk psikoloğumuz, sosyal hizmet uzmanımız, sosyoloğumuz ve Aile Danışmanlık Merkezimiz var. Uzmanlarımız tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından gerektiğinde çocukların aileleri  ve öğretmenleriyle diyalog kuruyoruz.

20 BİNİN ÜZERİNDE EĞİTİM

Çocuğun söyleyemediği olayları da çocuk hakları masamız ve okulumuz yoluyla tespit ediyoruz. İstismarlara karşı en ağır hukuki yaptırımlar olmalı, çocukların da bunlardan korunmasını bilmesi lazım. Çocuk Hakları Okulumuz aracılığı ile 20 binden fazla çocuğa haklarını, istismarının ne olduğunu ve kendilerini nasıl koruyabileceklerini öğrettik. Anaokulu öğretmenlerini eğitiyor ve anaokulu öğrencilerine de istismarın neler olabileceğini sade ve yalın bir dille anlatıyoruz.  Çocuklara istismar konusunda her şeyi öğretiyoruz.. Bunu da çocukların güven duygularını ve psikolojilerini bozmadan yapıyoruz” ded.

BÜTÜN BELEDİYELERE ÖRNEK OLMALI

Doğan, çocuk hakları masası ve okulun bütün belediyelerde olması gerektiğini de ifade ederek “ çocuklara yönelik çalışmaları emniyetle, üniversitemizin çocuk psikiyatrisiyle, Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzle, Baromuzla birlikte ortaklaşa yapıyoruz. Çocuklarımıza haklarını, istismara karşı korunma yollarını öğretirken bu kesimlerin de varlığını onlara anlatıyoruz.

ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK GÖREVİMİZ

Türkiye’mizin ve yarınlarımızın sahibi olacak yavrularımızın ruhsal ve bedensel sağlıklarını korumak bizim asli görevimizdir. Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesine imza atan ülkemizin bu görevi harfiyen yerine getirmesi gerekir. Bizler bu konuda gerekli hassasiyeti gösteren bir toplumuz. Çocuk haklarıyla ilgili konularda sadece olayı cinsel istismarı değil, diğer istismar yollarını da engellemek gerekmektedir. Unutulmamalı ki çocuğa şiddet, çocuk işçiliği, çocuk haklarının kullanılmasını engellemek de bir istismardır. Toplumun bilinçlendirilmesi,  bu konulara dikkatinin çekilmesi, hukuki ve sosyal yönden yaptırımların oluşması çocuklarımızın güçlü bireyler olmasını sağlayacaklar. Çocuk istismarına karşı cezalar arttırılmalıdır” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817