DOĞAN’DAN ŞAMPİYON YÜZÜCÜYE ALTIN

İzmit Belediyesi’nin Engelsiz Kulaçlar Projesi ile yüzme sporuna başlayan  F. Şevval Devrim, Antalya’da 350 sporcunun katıldığı yarışmada büyük başarı elde ederek ilimize şampiyonluk sevincini yaşattı.

ENGELSİZ KULAÇLAR PROJESİ ŞAMPİYONLUĞU GETİRDİ  

100 200,  400 ve 800 metre serbest kategorilerinde elde ettiği birinciliklerle Türkiye Şampiyonu olan İzmit Belediyespor sporcusu Devrim’i antrenörü Levent Azazi ve annesi Aslı Devrim ile birlikte makamında kabul eden Başkan Doğan “  şehrimizin bir sporcusunun Türkiye şampiyonu olması bize ayrı bir gurur ve mutluluk yaşattı Şehrimizi, belediyemizi en güzel şekilde temsil edip, şampiyon olan Şevval’e teşekkür ediyoruz.

TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU KESMEZ

 

Ama  Şevval için de, belediyemiz için de Türkiye şampiyonluğu yetmez. İzmit Belediyesi gözünü Avrupa’ya hatta dünya ya dikmiş durumda. Nasıl ki, Cumhurbaşkanımız ülkemizi dünya çapında geleceğin büyük Türkiye’si olarak gösteriyor, bizde İzmit Belediyesinin her alanda dünya çapında bir belediye olmasını istiyoruz. Sporda bu alanlardan biri.  Şevval inandı çok çalıştı ve başardı, onunla gurur duyuyorum. Şevvalin başarısına katkı sağlayan hocalarına ve ailesine de teşekkür ediyorum” dedi.  

YÜZLERCE ENGELLİ ÇOCUK ENGELLERİNİ AŞTI

Şevval’in şampiyonluk yolundaki ilk aşaması olan Engelsiz Kulaçlar Projesine de değinen Doğan, “ şevvale şampiyonluk yolunu açan ve ona yüzme sporunu sevdiren bu projemizi başlattığımız ilk günü hatırlıyorum. 2013 yılında başlattığımız projemizle 1 psikolog ve 5 uzman nezaretinde verdiğimiz eğitimlerle yüzlerce çocuğumuz engellerini aşarak başarılara kulaç attı.  İlk başladığımızda sıradan bir sosyal proje gibi görünen bu çalışmamız şampiyonlukları yaşatıp, bizi gururlandıran sonuçları getirdi.

Projemiz devam edecek” şeklinde konuştu. .

ÜCRETSİZ YÜZME KURSU VAR

Engelliler ve çocuklar başta olmak üzere şehirdeki tüm vatandaşların yüzme sporunu öğrenmesi için çalışma yürüttüklerini de belirten Başkan Doğan “   Kocaeli’nin ilk aquaparkı olan Pişman Çocuk Aquaparkını şehrimize kazandırdık. Şimdi ise bu parkımızda Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında ilkokul 2. sınıf öğrencilerin, bayanlara, ücretsiz olarak yüzme eğitimleri veriyoruz.  İlk etapta yaklaşık 2000 öğrencimiz yüzme öğrendi.  Halen 2 binden fazla öğrenciye haftanın 3 günü yüzme eğitimi veriyoruz. Hedefimiz bütün öğrencilere yüzmeyi öğretmektir” dedi.

Özel Sporcular Yüzme Türkiye Şampiyonası’nda birinci olan F. Şevval Devrim, Milli Takım B barajını geçti, Nisan ayında da A barajını geçerse Temmuz ayında Kanada’da yapılacak dünya şampiyonasına katılma hakkı kazanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817