EĞLENCE OLSUN DİYE ARABA ÇALMIŞ

Bulunan failin, yaşı küçük, sağır ve dilsiz bir çocuk çıkması ve bir gecede 4 aracı sırf oyun olsun diye çaldığı öğrenilince polis de şaşırdı.

Alınan bilgi ve iddialara göre, saat 19.00 sıralarında ilk araç Esentepe Mahallesi’nden çalındı. Kamera görüntüleri ile yapılan tespitte, aracın 2 dakika içinde iş yerinin önünden çalındığı gözlendi. Bu olaydan yaklaşık yarım saat sonra bu kez Tütünçiftlik Çamlıtepe Mahallesi’nde bir minibüs evin önünden çalındı.

Bu aracı çalan şahıs, ilk aldığı minibüsü ikinci aracı alırken park edip, diğer vasıtayı çaldı. Gece boyunca polisi peşinde koşturan şüpheli, çaldığı ikinci minibüsü de bırakarak bu kez de Yarımca’dan aynı modele yakın minibüsü çaldı.

Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, zanlının hep aynı tip ve modellerde araç aldığını görünce görüntüler bu şekilde takip edildi. Takip devam ederken son olarak Derince’den yine aynı model ve marka minibüs çalındı.

Şüphelinin kimliği kamera görüntüleri ve takip sonrasında belirlendi ve İzmit’te oturduğu eve baskın yapıldı. Baskında son olarak Derince’den çalınan minibüste evin yanında bulundu. Şüpheli B.M. evde yakalandı ve gözaltına alındı.

Karakolda yapılan sorgusu sırasında yaşı küçük olan B.M. nin daha önce de benzeri olaylar yaptığı ve minibüsleri oyun oynamak amaçlı olarak çaldığı belirlendi. Sağır ve dilsiz olan B.M. alınan ifadesinden sonra çıkartıldığı adliyede serbest bırakıldı. Çalınan 4 minibüsün de terk edildiği yerlerde bulunarak sahiplerine teslim edildiği öğrenildi.

B.M. nin aynı model ve tipteki minibüsleri düz kontak yaptırarak, 2 dakika içinde aldığı ve bir süre dolaşıp, yolda benzeri bir başka aracı görünce onu bırakıp, diğerini aldığı ve daha sonra terk ettiği öğrenildi.

Nabi Yazıcı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817