banner2779
banner2752
banner2750

ESENTEPE'DE HALK BULUŞMASI

Körfez Kaymakamlığı tarafından her ay bir mahallede düzenlenen, ‘halk toplantısı’ bu ay Esentepe Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Mahallede bulunan Ulu Camii Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Belediye Başkanı İsmail Baran, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fikret Çetin Kale, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Kaymakamlık ve Belediye birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Toplantı öncesinde konuşan Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, bu toplantıların daha önce kaymakamlık binasında müdürler ve muhtarların katılımıyla gerçekleştirildiğini daha sonra da halkın katılımıyla yapılmaya başlandığını belirtti. Daha sonra Emniyet Müdürü Yusuf Aydın ve Jandarma Komutanı Fikret Çetin Kale de güvenlik konusunda, dirim müdürler de ‘eğitim, sağlık ve diğer hizmetler’ konusunda kısa bilgilendirmelerde bulundu.

MAHALLE NEFES ALDI

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise Esentepe bölgesinde ve ilçe genelinde yapılan ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgiler aktardı. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin hayata geçmesi ile birlikte vatandaşların en fazla şikâyet ettiği konu olan mahalle arası pazarların taşındığını belirterek, “Bu konuda gerçekten mahallenin hoşnut olduğunu iyi biliyorum” ifadelerini kullandı.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI

Bölgede üst yapı noktasında hizmetleri durdurduklarını belirten Başkan İsmail Baran, “Biliyorsunuz İSU ile birlikte alt yapı çalışmalarına başladık. Kısa süre içerisinde de ekipler Esentepe Mahallemizde çalışma yürütecek. Bu süreçte sizden biraz sabırlı olmanızı istiyorum. Ufak tefek rahatsızlıklar vereceğiz ama alt yapı olmadan olmaz” dedi. Başkan Baran, üniversite ve devlet hastanesi projeleri hakkında da bilgiler aktardı.

TEK TEK SÖZ ALDILAR

Bilgilendirme konuşmaları sonrasında söz vatandaşa verildi. Tek tek söz alan Esentepeliler, yaşadıkları sıkıntılar ve çözüm önerileri hakkında konuştu. Mahalle olarak en fazla şikayet gelen nokta ise Suriyeli gibi davranan ama doğu illerinden gelen dilencilerin yarattığı güvenlik, trafik ve kötü görüntü oldu. Vatandaşlar emniyetin bölgede daha fazla çalışma yürütmesini istedi. Kaymakam Dr. Hasan Hüseyin Can, bu konuda gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751