Gönüllere Hitap Eden Projeler

Birbirinden Önemli Projeler

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün yönetiminde gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerinin sergilendiği Derince, bu dönem sadece hizmete girecek vizyon projeleriyle değil kültürel ve sosyal hizmetlerle de Kocaeli’nin gözde merkezi konumunda. Kocaeli’nin en modern diş hastanesinden Millet Bahçesi’ne, Gençlik ve Sporcu Eğitim Kampı’ndan Tahtalı Göleti Doğa Park’a kadar birbirinden önemli projelerin hizmete gireceği Derince’de halkın neredeyse tamamına dokunan sosyal projeler de çok büyük ilgi görüyor.

Alo Vefa Hattı

Başkan Aygün yönetimindeki Derince Belediyesi’nde sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olan Alo Vefa Hattı projesi hizmete giriyor. Alo Vefa Hattı ile yaşlı ve bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar, Derince Belediyesi’nin desteğini her zaman yanlarında hissedecek.

Derince Kariyer İstihdam Merkezi (DERKİM)

Derince Kariyer İstihdam Merkezi adından da anlaşılabileceği gibi Derince Belediyesi’nin istihdama katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği projelerden. DERKİM projesiyle iş ve eleman ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor. Derince Belediyesi bünyesinde oluşturulan yeni yapı ile birlikte iş arayanlara iş, eleman arayan işverenlere ise eleman bulma noktasında, işçi ve işveren arasında köprü vazifesi görülecek. Kurulan yeni sistem sayesinde, DERKİM’e öz geçmişini bırakacak adaylar uygun iş imkanı ortaya çıktığında iletişime geçilerek ilgili kurum ve kuruluşa yönlendirilecek.

Sevgi Mağazası

Derince Belediyesi bünyesinde hizmet verecek olan kurumlardan biri de Sevgi Mağazası. ‘Sevgi Servettir’ sloganı ile hizmet verecek olan Sevgi Mağazası aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine her türlü ihtiyaç malzemesinin temin edilmesi hedefleniyor. Sevgi Mağazası, Derince Belediyesi haricinde hayırsever vatandaşların da desteği ile faaliyetlerini sürdürecek. Merkezde, ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye, ev eşyası, yakacak, gıda, giyim malzemesi gibi ürünler temin edilecek.

Tarihi Gar’da Millet Kıraathanesi

Derince’de hizmete girecek önemli projelerden biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel önem verdiği “Millet Kıraathanesi” projesi. Kitap kültürünü yaygınlaştırmak ve okumayı teşvik etmek amacıyla başlatılan proje ile Derinceliler Millet Kıraathanesine kavuşmuş olacak. Deniz Mahallesi’nde yer alan Tarihi Gar Binası’nda hizmet verecek olan Millet Kıraathanesi yapılan tadilat çalışmalarının ardından hizmete açılacak. İki kattan oluşan Millet Kıraathanesi’nde 4 bin 500 kitaplık bir kütüphane bulunacak.

www.derincebaskanim.com

Derince’de katılımcı yönetim anlayışını hayata geçiren ve toplumun tüm kesimlerinden yansıyan fikirlere önem veren Başkan Aygün, www.derincebaskanim.com un yayına geçmesiyle birlikte artık Derincelilere çok daha yakın. Vatandaşların Başkan Aygün’e 7 gün 24 saat boyunca her noktadan ulaşarak sadece taleplerini değil, proje önerilerini de sunabildiği www.derincebaskanim.com adlı internet sitesi yayına girdi. Yeni uygulama ile birlikte internet sitesine giren vatandaşlar burada yer alan ‘Başkana Mesaj’ bölümünde talep, şikayet ve önerilerini Başkan Aygün’e direkt olarak yazabiliyor. Siteyi kullanan vatandaşlar ayrıca ‘Bir Projem Var’ bölümünden uygulanmasını istedikleri projeleri ayrıntılarıyla yazıp, Başkan Aygün’e iletebiliyor.

Sosyal Halk Meclisleri

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün büyük önem verdiği istişare kültürüne uygun olarak düzenlenecek halk meclisleri Derince’de hayata geçiyor. Bugüne kadar yapılan benzerlerinin aksine sosyal medya üzerinden gerçekleştirilecek olan halk meclisleri Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyacak. İlk olarak temmuz ayı içerisinde yapılması planlanan “Sosyal Halk Meclisi” ile Başkan Aygün, başkan yardımcıları ve daire müdürleri sosyal medya üzerinden canlı olarak ekrana gelecek programda kendilerine yöneltilen soruları yanıtlayacak. Sadece belli bölgelere değil aynı anda on binlerce kişiye ulaşacak olan Sosyal Halk Meclisleri, ilçe genelinde belli aralıklarla devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817