GÜMÜŞ'TEN SES GETİRECEK ÖNERİ

Körfez Belediye Meclisi’nde de önerisini sunan Mehmet Gümüş, inşaatı devam eden Yarımca Hacı Osman Mahallesi’nde ki Üniversite binasının hastane olarak tamamlanmasını, Körfez Devlet Hastanesi’nin de Üniversite yapılmasını ve alanının ek binalar için tahsisi edilmesini önerdi.

Mehmet Gümüş ilgi çeken önerisinde, ‘’İnsanlarımızın Körfez dahil olmak üzere birinci sorunu sağlık hizmetlerini daha iyi ve kaliteli olarak almaktır. Körfez Devlet Hastanesi prefabrik binalar içine yapılmış ve hizmet için yeterli değil. İlçe de bir de özel hastanemiz var ama her iki sağlık kuruluşu da 170 bin nüfuslu ilçeye hizmette yeterli değil. Her iki hastanede ana-baba günü gibi dolmakta, insanlar zamanında yeterli sağlık hizmetini alamadığı için Derince’ye, İzmit’e gitmek zorunda kalmaktadırlar. Körfez Devlet Hastanesi’nin yeri, o günkü deprem koşullarında tespit edilen uygun yere yapılmış ama artan nüfus, değişen konutlaşma ve stratejik gelişme sonrasında yeri uygunluktan çıkmıştır’’ dedi.

Mehmet Gümüş, Yarımca Hacı Osman Mahallesi’nde inşaatı devam eden Üniversite binasının yerinin, ulaşım ve genişleme açısından çok uygun olduğunu ifade ederek, ‘’Buradaki bina ile ilgili protokol iptal edilerek Devlet Hastanesi olarak inşaat devam ettirilmelidir. Buraya ulaşım her yönden mümkün olduğu için gerek trafik açısından, gerekse halkın gelişi düşünülünce çok iyi bir seçim olur. Mevcut Devlet Hastanesi binası da hem üniversite kampüsü açısından kullanılabilir, hem de geniş alana sahip olduğu için yeni binalar yapılabilir. Çevrede yurt binaları için de uygun alan oluşu ve ilerde İlimtepe’de yapılması düşünülen Üniversite ile de entegre edilmesinin daha kolay olacağı düşüncesiyle, üniversitenin buraya alınması uygun seçim olur. Körfez Devlet Hastanesi, devam eden Üniversite binası ile yer değiştirirse, hastane Mimar Sinan, Atalar, Kirazlıyalı, Hacı Osman, Yavuz Sultan Selim ve diğer mahallelere de hizmet verecektir. Bu konuyla ilgili olarak çeşitli görüşmeler de yaptım ve olumlu karşılıklar aldım. Değişimin vatandaşlar için de, öğrenciler için de olumlu olacağını düşünüyorum. Hatta gerekirse anket ya da sandıkla referandum dahi yapılabilir ve halkın görüşü sorulabilir. Mevcut Körfez Devlet Hastanesi, derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çok yakın olduğu için gerekli yatırım ve destek tam olarak verilemiyor. Hastalar da yakınlık nedeniyle Derince’ye yükleniyor, tedaviyi orada arıyor. Kaba inşaat halinde olan bina, bu konuda kısa sürede karar verilirse üniversiteye dönüşebilir, okul binası da yeni yerinde yıl sonuna kadar tamamlanabilir’’  dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817