banner2779
banner2752
banner2750

   Hacı Bektaş’a Ziyaretler Sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli’ndeki Cemevleri’nin ortaklaşa düzenlediği, 2005 yılından itibaren her yıl yapılan Hacı Bektaş Veli’yi anma ziyaretleri bu yıl da gerçekleştiriliyor. Mayıs ayı itibariyle Ağustos ayına kadar Nevşehir’in Hacı Bektaş ilçesinde yer alan Hacı Bektaş Veli Türbesi’ne ziyaret için kafileler halinde giden vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu imkanlardan oldukça memnun.  İlimizden 14 Cem Evi ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı aracılığıyla gelen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen otobüslerle ziyaretler gerçekleştiriyor.

 

14 CEM EVİ

Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliği için Nevşehire giden, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi,  Körfez Şubesi, Derince Çınarlı ve İmam Hüseyin Şubesi, İzmit Şubesi, Cem Vakfı Çayırova Şubesi, Cem Vakfı Gebze Şubesi, Darıca Şubesi, Gültepe Şubesi, Mecidiyeköy Şubesi, Bayraktar Şubesi, Balören Şubesi, Ballar Şubesi, Mudurnu Tepe Şubesi’nden oluşan 14 cemevi ve dernek mensubu vatandaşlar, türbe ziyaretlerini gerçekleştiriyor. Derince Cemevinden en son giden 300 kişilik kafile yolcu edilirken dualar edildi. Derince İmam Hüseyin Cemevi dedesi Yılmaz Doğan yol duası verirken Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibine dua ederek teşekkür etti.

 

HACI BEKTAŞTA KURBAN KESİMİ VE LOKMA DAĞITIMI

Büyükşehir Belediyesi Cemevleri Koordinatörü Mutlu Beyazgül’ün koordinesinde anma etkinliğine katılacak vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine sunulan bu imkân için Başkan Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. Nevşehir Hacı Bektaş ilçesinde Hacı Bektaş-ı Veli Türbesini ziyaret eden kafile, burada dualar eşliğinde kurban kesti. Kurban kesiminin ardından okunan dualarla lokma yiyerek cem evinde cem yaptı.

 

BÜYÜKŞEHİRDEN HACI BEKTAŞ’TA, İLK VE TEK TESİS

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Hacı Bektaş ilçesindeki Beştaşlar tesisleri, Kocaeli’ndeki vatandaşların yanı sıra, Türkiye genelindeki vakıf, federasyon ve derneklere ücretsiz olarak tahsis ediliyor. Yılda ortalama sadece Kocaeli’nden üç bin kişinin ziyaret ettiği, 2005 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Büyükşehir Belediyesi tesisleri, Hacı Bektaş ilçesinde ilk ve tek olma özelliği taşıyor. 240 kişinin aynı anda konaklayabildiği tesisler Türkiye'nin her noktasından gelen vatandaşlara hizmet veriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751