banner2779
banner2752
banner2750

HEM KENDİ ÜLKELERİ İÇİN HEM DE TÜRKİYE İÇİN SAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR


 Kocaeli Ukraynalılar Derneği Başkanı Sola:
 “Memleketimiz için içimiz yanarken ikinci memleketimizde çok büyük bir felaket meydana geldi”
 “Bu zor günlerde bizim Ukrayna halkımızın kalbi sizinledir”
Dernek Başkanı İrina Sola, “Memleketimiz için içimiz yanarken ikinci memleketimizde çok büyük bir felaket meydana geldi. Bu zor günlerde bizim Ukrayna halkımızın kalbi sizinledir” dedi.

Bir yıl önce başlayan ve hala devam eden Rusya-Ukrayna savaşının 1. yıl dönümünde savaşta ölenler için Sabri Yalım Parkı’nda Kocaeli Ukraynalılar Derneği tarafından anma töreni düzenlendi. Kendi vatandaşları için saygı duruşunda bulunan dernek üyeleri asrın felaketi olan depremde hayatını kaybeden ve yaralanan halkıda unutmadı. Bu çerçevede Ukraynalılar Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem için de üzüntülerini aktararak saygı duruşunda bulundu. Dernek başkanı İrina Sola, Türkiye’nin ikinci memleketleri olduğunu vurguladı. Savaşın bölgede halen devam ettiğini aktaran Sola, “Rusya tarafından Ukrayna’ya karşı acımasızca başlatılan savaşın yıl dönümü. Tam 365 gün önce saat 04.00’da tam ölçekli saldırı başlatılmıştır. Memleketimiz için içimiz yanarken ikinci memleketimizde çok büyük bir felaket meydana geldi. 6 Şubat 2023 tarihinde yine sabah saat 04.00’da Kahramanmaraş bölgesinde korkunç bir deprem oldu. Bu depremde binlerce kişi hayatını yitirdi. Yüz binlerce insan evsiz kaldı. Canı çok yanan başkasının acısını çok iyi hissedebilir. Bu zor günlerde bizim Ukrayna halkımızın kalbi sizinledir. Kurtarma uzmanları bizde çok değerlidir. Gerekli olduğunda yine Ukrayna’dan Türkiye’ye 87 kişiden oluşan kurtarma ekibi gönderilmiştir. Türkiye’deki tüm Ukraynalılar, Ukrayna Dernekleri birlik olup aktif şekilde deprem bölgelerine yardım gönderdiler. İyi dost kara günde belli olur savaş başladığında Türk halkı çok yoğun bir şekilde bize yardım etti bunun için minnettarız. Sıra bize gelince elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu depremin aldığı canlar açtığı yaralar on yıllarca yüreklerde derin izler olarak yaşar. Bu depremde hayatını kaybeden Türk vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralı Türk vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz geçmiş olsun Türkiye” dedi.

“Gururlu olmamız için birçok sebebimiz var”
Ukrayna halkı hakkında konuşma yapan Sola “Ukrayna halkı cesur, yıkılmaz insanlardır. Bu insanlar hakları ve özgürlüğü için daima savaşmaya hazırlardır. Bu zor dönemde bizler güçlü ve karalı olmak zorundayız. Fakat biz hep beraber en zor durumu aşabileceğimizden ve ülkemizi daha güçlü hale getirebileceğimizden eminiz. Gururlu olmamız için birçok sebebimiz var. Kültürümüz, adetimiz, bilimde ve sporda hayatın diğer alanlarında başarılarımız var. Milletimiz her zaman çalışkan, üretici ve beceriklidir. Ulaştığımız seviyede kalmıyor ve hep ileri devam ediyoruz. Bu yüzden tüm zorluklara rağmen tüm engelleri aşmaya gücümüzün yeteceğini biliyoruz. Birbirimizi desteklemeye devam eder ve ülkemizin gelişmesi için çalışıyoruz. Birlikte olmak ve zafere inanmak hayallerimize ulaşmanın açık bir yoludur” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751