İkinci İhaleye Verilen Teklifler Çok Uçuk...

Musa Yayla, ikinci kez yapılan ihalede mevcut işletmecilerin verdiği 150 bin liralık aylık kiralama rakamlarının gerçek olamayacak kadar yüksek olduğunu söyledi.

Musa yayla, ilk ihalenin 15 Temmuz’da gerçekleştiğini söyleyerek, “Bu ihalede benim de talip olduğum iş yerlerine konum ve konseptine göre 12 bin 750 lira ile 25 bin 500 lira arasında değişen rakamlarla teklifler verildi. Daha sonra talipli olan ve ihaleyi alan işletmeciler rakamların yüksek olduğunu söylediler, itirazlarla ihale iptal edildi. Anlayamadığım bir şekilde ikinci kez yapılan ihalede ben ilk verdiğim tekliflerin biraz daha üzerine çıktım ama girdiğim 4 işyeri için mevcut kullanıcılar ağız birliği yapmış gibi 150 bin liralık teklif verdiler. Organize bir şekilde yapılan bu girişimi halen daha anlamış değilim. İlk ihalede kiraları yüksek buluyorlar, iptal ediliyor, yenilenen ihalede uçuk rakamlar sunuluyor. Arada geçen 2 ay var ve bundan sonra da geçecek zaman var, kamu ve belediye resmen zarara uğratılıyor” dedi.

İhalenin kasıtlı olarak uzatıldığını ve oyalama taktiği uygulanmak istendiğini iddia eden Musa Yayla, “Benim teklifim eğer ihale iptal olur ve yenilenirse teminat bedeli her iş yeri için 500 bin lira olsun. Ben yasal yollar izlenirse 150 bin lira teklif verenlerin teminatlarını yakacağını düşünüyorum. Bu ihale bana kalacak ve ben de 1 yıllık kira bedellerini toptan yatırmaya hazırım. Hem ben kazanacağım, hem de kamu ve belediye kazanacaktır. Bu ihaleye fesat karıştırılmak  istendiğine inanıyorum ve gerekirse yasal yollara da başvuracağım. İlk ihalede bana bir iş yeri kaldı ve burada düzenleme dahi yapmaya başladım ama iptal ile maddi zarara uğradım. Bir an önce ihale tamamlanmalı ve eğer gerçekten talipliler 150 bin lira aylık kirada samimilerse bu arkadaşlara hayırlı olsun. Kamu ve belediye kazanmış olur. Hayır bu bir oyalama ve anlayamadığımız bir oyunsa, kanuni süreç ve yasal takvim uygulanarak bir an önce diğer teklif sunanlar davet edilmeli” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817