banner2779
banner2752
banner2750

İPEK HALI İZMİT’TE YAŞATILIYOR

İzmit Belediyesi ile Han Halı firması ortaklığında yaklaşık üç yıl önce açılan  kurs sayesinde 100’ye yakı bayan hem meslek sahibi oldu hem de sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşıladılar. Halen Yeşil Konakta ve Tavşantepe’deki İbrahim Süreyya Yiğit İlkokulu’nda faaliyet gösteren  ipek halı kursuna 17 -53 yaşları arasında toplam 40 bayan katılıyor. İZMEK bünyesinde açılan ipek halıcılığı kursunda  ilmek atma, kirkitli dokuma, ipek halıda çözgü, ipek halıda kalite, ipek halıda onarım, kirkitle dokuma tezgahı teknikleri öğretiliyor. Kursiyerlere attıkları ilmek sayısı üzerinden ücret ödendiği kaydedildi.  

İZMİT BİR KÜLTÜR ŞEHRİ

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat  Doğan, restore edilen ve bir bölümünde ipek halı dokumacılığı yapılan Yeşil Konak’taki kursiyerleri ziyaret etti. Başkan Doğan “şehrimizin değeri ve kültürümüzün bir parçası olan Hereke Halıcılığını yaşatmak için açmış olduğumuz bu kursumuzla hem unutulmaya yüz tutmuş bu değerimizi yeniden yaşatıyoruz, hem de bayanlarımıza iş imkanı sağlamış oluyoruz” dedi.

FOTO:  Başkan Doğan “şehrimizin değeri ve kültürümüzün bir parçası olan Hereke Halıcılığını yaşatmak için açmış olduğumuz bu kursumuzla hem unutulmaya yüz tutmuş bu değerimizi yeniden yaşatıyoruz, hem de bayanlarımıza iş imkanı sağlamış oluyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751