banner2779
banner2752
banner2750

“İSTİRMARCI HER KESİMDEN OLABİLİR"

Körfez Ticaret Odası Mustafa Efe Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminere, konuşmacı olarak Çocuk, Ergen ve Yetişkin Terapist Uzmanı Psikolog Neşe Durğun katıldı. Semineri, Oda Başkanı Sibel Moralı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okudan, CHP Körfez Kadın Kolları ve ilçe yöneticileri, okul ve özel okul, kreş idarecileri ve öğretmenleri katıldılar.

Salonun tamamen dolduğu seminerde, cinsel istsimar, anlaşılması ve alınabilecek önlemler hakkında açıklayıcı bilgiler verildi. Psikolog Neşe Durğun, ,”Cinsel istismarda tecavüz edilmesi şart değil, taciz, teşhir de bu guruba dahildir. Ensest istismar yani evlenmeleri yasal olmayan kişilerin karıştığı tacizler arttı ve bu olayda artık kan bağı olup olmamasına bakılmıyor. Ensest ilişkiler kişilerde büyük yaralar açıyor ve ne yazık ki aile içinde sır olarak saklanıyor. Çocuklar korkutuluyor ve aile içinde saklanıyor. Burada öğretmenlere büyük görev düşüyor, öğretmenler uyanık olmalı, en çok okulda bu tür ilişkilerin yaşandığına dair çocuklardan bilgi alınıp, ortaya çıkartılabiliyor. Çoğu ensest ilişkiler halı altına süpürülüyor” dedi.

“Buzdağının görünen kısmı”

Neşe Durğun istismar olaylarının çoğaldığını belirttiği konuşmasında, “Ortaya çıkan buzdağının görünen kısmı, bilinen olaylar yaşanan istismarların yüzde 10’u, kadınların yüzde 25’i bir şekilde tacize uğruyor. Erkek çocuklar da tacize uğruyor ama kız çocukları iki kat daha çok risk altında kalıyorlar. Kadınlar da, çocuklar da istsimar olayını gerçekleştirebiliyorlar. Cinsel istirmarcı her kesimden, her meslekten, her cins ve yaştan olabiliyor. İstismara uğrayan çocuk huzursuz olur, anneyle uyumak ister, kendisine dokunulmasını istemez, bebek gibi davranmaya, parmak emmeye, birden büyümüş gibi davranmaya başlar. Suça yönelir, madde kullanımı ve intihar meyili başlayabilir. Cinsel istismarın sonuçları hem yaşayan, hem de ailesi için çok ağır bir travma olarak ortaya çıkar. Kişi kendisini çok aciz ve korkak hisseder, önemsiz olarak görmeye başlar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751