banner2752
banner2750
banner2776

İZAYDAŞ’TA TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ’ta toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı. Yerel-Sen, TES-İŞ ve İZAYDAŞ’ın üst düzeyde temsil edildiği ilk toplantıda toplam 16 idari madde imza altına alındı. 

 

İLK TOPLANTIYA ÜST DÜZEY KATILIM

Genel müdürlük toplantı salonunda gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin açılış toplantısına üst düzey katılım oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ın katıldığı toplantıda Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Kemal Altunel, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Genel Müdür Yardımcısı İsmail Uludağ ve birim müdürleri hazır bulunurken işveren temsilcisi Yerel-Sen’i Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Tenlik ve sendika uzmanları temsil etti. İZAYDAŞ’ta örgütlü bulunan TES-İŞ sendikası tarafında ise Genel Başkan İrfan Kabaloğlu, Toplu İş Sözleşmelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Özil, Adapazarı Şube Başkanı Hasan Arıcı ve şube yöneticileri ile iş yeri temsilcileri yer aldı.

 

SARAÇ: İMZALADIĞIMIZ SÖZLEŞMEYE SAHİP ÇIKARIZ

Toplantının açılış konuşmasını İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç yaptı. Saraç, şirket olarak liberal piyasa rekabetiyle mücadele ettiklerini belirtti. TİS oturumlarında gerçekçi ve uygulanabilir görüşmeler beklediklerini ifade eden Genel Müdür Saraç, “Sözleşme aşamalarında her türlü pazarlığı yaparız. İmzayı attıktan sonra ise sözleşmemizin her maddesini harfiyen yerine getirmeye önem veririz” diye konuştu.

 

ARICI: AYNI SORUMLULUKLA YÜRÜTECEĞİZ

TES-İŞ Adapazarı Şube Başkanı Hasan Arıcı, İZAYDAŞ ile 8. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladıklarını kaydederek, “Amacımız, çalışanların menfaatlerini, işverenin durumunu göz önünde bulundurarak sözleşme imzalamak” dedi. Aynı sorumlulukla TİS görüşmelerini yürüteceklerini belirten Arıcı, “Hak edenin hak ettiği ücreti almasını, işyerinin de bütünlüğünün bozulmamasını önemsiyoruz” diye konuştu.

 

TENLİK: GÖRÜŞMELER HAYIRLI OLSUN

Yerel-Sen Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Tenlik ise konuşmasında, İZAYDAŞ’ın ilişkilerini en iyi şekilde yürüten işyerlerinden biri olduğunu belirterek bu görüşmelerin masada güzel bir şekilde biteceğine inandıklarını ifade etti. Görüşmelerin şirket yönetimi ve çalışanlar için hayırlı uğurlu olmasını diledi.

 

KABALOĞLU: YILLARDIR ARAMIZDA GÜVEN VAR

TES- İŞ Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu ise yaptığı konuşmada, “Sektörde İZAYDAŞ’ın liderlik konumundan gurur duyuyoruz. Yıllardır süren sendikamız ile İZAYDAŞ arasındaki güven ortamının artarak devam etmesinden dolayı mutluyuz. Biz ne krizler, sıkıntılar gördük. Zor şartlar olsa da üye çalışanlarımızın mutlu olması için tarafların azami gayret sarf edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

ÇAKMAK: İZAYDAŞ DEĞER ÜRETEN KURULUŞUMUZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve İZAYDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın selamlarıyla söze başlayan Başkan Vekili Yaşar Çakmak, “ 8. TİS görüşmelerinin taraflar için hayırlı bir şekilde sonuçlanmasını diliyorum. İZAYDAŞ değer üreten bir kuruluşumuz. Bu vesile ile önümüzdeki dönemin hayırlı, bereketli ve güzel işlerle geçmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

2 YILLIK TİS

İZAYDAŞ’ta çalışan toplam 241 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, toplam 64 madde ele alınacak. İlk toplantıda 16 madde geçilirken kalan 48 maddenin görüşmesine 15 gün içerisinde devam edilecek. Sözleşme 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680