İzmit Belediyesi Ve TKDF Adıyaman’da Mor Yerleşke Kuracak

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, depremin etkilediği kentlerden biri olan Adıyaman’da tam kapsamlı bir çadır kent kurma çalışmalarını yürütüyor. Halk TV’de yayınlanan Yeni Bir Sabah programında İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan Başkan Hürriyet, bölgede Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile birlikte depremzede kadınlar ve çocuklar için Mor Yerleşke kuracaklarını ifade etti. 

“PSİKOSOSYAL DESTEK SUNACAĞIZ”

Bölgedeki kadınların ve çocukların barınma, ısınma, gıda ve giyim ihtiyaçlarının yanı sıra ruhsal anlamda da iyi olmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Hürriyet, “Yakınlarını kaybeden aileler ve yükünü çelen kadınlar ile çocukların ihtiyaçlarını giderelim istiyoruz. Barınma ve ısınmanın yanı sıra onlara psikososyal destek sunalım istiyoruz. Onları ruhsal anlamda da iyileştirecek projelerimizi hayata geçireceğiz” 

“ALANINDA UZMANLARLA”

“Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile buraya mor yerleşke adı verilen iki konteyner getireceğiz. Bu konteyner içerisinde kadınlara ve çocuklara psikososyal destek verebileceğimiz psikologlarımızla, kreş öğretmenlerimizle, alanında uzman insanlarla çalışacağız. Konteynerlerden biri kadınlara biri çocuklara hizmet verecek. Kadınlar için emzirme odası, psikolojik destek verilecek muayene odası, jinekolojik muayene odası olacak. Buraya bir ebe görevlendirmek istiyoruz. Enkaz altından hamile olarak kurtulan kadınlar var.

“ÇOCUK OYUN TERAPİLERİ OLACAK”

Bu hizmetler sadece bu bölgeye değil birçok bölgeye de fayda sağlayacak. Biz bu alanda yakın çevredeki tüm depremzedelere hizmet sunacağız. Ring servisler oluşturarak onları alıp tekrar bulundukları yerlere götüreceğiz. Hemşirelerimiz, ebelerimizle Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun şekilde bez, mama, ped erişimi sağlayacağımız bir alan olacak. Çocuklar için yapacağımız alanlarda oyun terapileri olacak. Bir çocuk parkı kuracağız. Çocukların oyuna ihtiyacı var. Ekiplerim İzmit’te çalışıyorlar. Buraya bir çocuk oyun grubu getireceğiz. Parkıyla, sosyal destek alanıyla, muayene odasıyla, sağlık odasıyla; alanında uzman eğitimcilerle, birçok sanatçı dostumuzun da hizmet vereceği tam kapsamlı bir alan oluşturacağız” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817