"İZMİT'İN DEĞERLERİ PUL SERİSİ" SERGİSİ AÇILIYOR


 

Türkiye Cumhuriyeti "İzmit'in Değerleri Pul Serisi" Sergisi SEKA Kağıt Müzesi Süreli Sergi Salonu’nda açılıyor. SEKA Kağıt Müzesi ve Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yürütülen sergide, İzmit sancağından günümüz Kocaeli'ne gelene dek kente katkısı olan şahsiyetlerin illüstrasyonları sergilenecek. 6 Mart Salı Günü Saat 14.00’da açılışı yapılacak olan sergi, 25 Mart Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak.

 

ESER VE TESİSLER

İzmit sancağından günümüz Kocaeli'ne gelene kadar kente katkısı olan şahsiyetlerin illüstrasyonlarının sergileneceği projenin yürütücülüğünü SEKA Kağıt Müzesi ve Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Görevlisi İ. Tahir ERDAL ve öğrencileri tarafından yapılıyor. Günümüze kadar yapılan eser ve tesislerin illüstrasyonları hazırlanarak, yüksek tarama yöntemiyle bilgisayar ortamına aktarıldı. Dijital ortama aktarılan görseller posta pulu ve kartpostal şeklinde tasarlanıp sergilenmeye hazırlandı.

 

KENTE KATKISI OLAN ŞAHSİYETLER

Kente katkısı olan bu önemli şahsiyetler içerisinde; Mehmet Ali Kağıtçı, Selim Sırrı Paşa, Kara Mürsel Alp, Gazi Süleyman Paşa, Pertev Mehmet Paşa, Gazi Akçakoca, Mimar Sinan, Çoban Mustafa Paşa, Yahya Kaptan, Osman Hamdi Bey, Rıfat Yüce, Gazanfer Bilge, Leyla Atakan, Portakal Hafız Rüştü Bey, Malkoçoğlu Mehmet Bey, Tökeli İmre, Fahri Seyrek, Hasan Gemici, Fatma Seher Hanım, Matrakçı Nasuh, Evliya Çelebi, İpsiz Recep, II.Abdulhamid Han, Garabet Amira Balyan, Ali Haydar Özatay dahil olmak üzere 25 şahsiyetin çalışması bulunuyor.

 

TARİHE NOT DÜŞMEK ADINA

Pullar kimi zaman tarihi karakterleri, kimi zaman da tarihi mekanları, şehirleri ve hatta ülkeleri tanıtır ve tarihe işler.  Bu projede Kocaeli ilinin hem kent tarihine adını yazdırmış şahsiyetlerini, tarihi kültürel yapısını, mimari değerlerini yansıtmak ve tarihe not düşmek adına gerçekleştiriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817