İZMİT’E 1071 MALAZGİRT PARKI

Türklerin Anadolu’yu yurt edinmelerinin başlangıcını oluşturan 1071 Malazgirt’in anısına yaptırılan Çayırköy’deki parkta Anadolu Selçuklu sultanlarından Alpaslan, Melikşah, Alaeddin Keykubad gibi isimlerin yer aldığı alanlar bulunacak.

7 DÖNÜMLÜK ALANDA

Yaklaşık 7 dönümlük bir alan üzerinde yapımı devam eden Selçuklu Yıldızı görünümlü 1071 Malazgirt Parkı’nda 600 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, 500 metrekare oyun alanı, 170 metrekare kondisyon alanı, 750 metrekare piknik alanı, 200 metrekare basketbol sahası bulunacak. Parkta bulunan oturma bankları, giriş takı, piknik masalarıyla kamelyalarda Selçuklu yıldızı ile ilgili temalar bulunacağı ifade edildi. 1071 Malazgirt Parkı’nın Mart ayına kadar hizmete girmesinin planlandığı kaydedildi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817