KARAOSMANOĞLU '' GENÇLERİMİZ BİLİMİN IŞIĞINDA HAREKET ETSİN ''

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karşıyaka Tüpraş ve Bahçecik Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini ziyaret etti. Bilimin ışığında yetişecek öğrencilerin ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkısı olacağını ziyaretlerinde ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Kendi teknolojimizi ve ürünlerimizi üretemezsek tam anlamıyla bağımsız olamayız. Unutmayalım ki siyasi bağımsızlığın en büyük destekçileri ekonomik ve teknolojik bağımsızlıktır. İşte bugün bağımsızlığımızdan taviz vermiyorsak, ekonomiden teknolojiye, savunma sanayisinden birçok başlıkta ki attığımız adımlar sayesindedir” dedi.

 

“GELİŞMİŞ ÜLKELERLE ARAMIZDA Kİ FARKI KAPATMALIYIZ”

Okul Müdürleri Muharrem Seçgün ve Zeynel Abidin Kayış’ın ev sahipliklerinde gerçekleşen ziyaretlerde, gençlerle ve öğretmenlerle sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, atölyeleri de gezmeyi ihmal etmedi. Başkan Karaosmanoğlu ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin bilimin ışığında hareket etmelerini istiyorum. Araştıran ve geliştiren bireyler olması için Büyükşehir Belediyesi olarak çaba sarf ediyoruz. Okullarımıza dönük yatırımlarımızın yanı sıra İbni Sina’dan Farabi’ye, Attar’dan Hayyam’a, Ali Kuşçu’dan Harezmî’ye ve Cabir’e kadar dünya bilim tarihine yön vermiş ecdadımızın gençlerimiz tarafından tanınması içinde adımlar atıyoruz, atmayı da sürdüreceğiz. Bilim ve teknoloji konusunda gelişmiş ülkelerle aramızda ki farkı kapatmalıyız. İşte bu da burada ki gençlerimizle sağlanacak” diye konuştu.

 

“BİLİMİN MERKEZİ OLARAK SADECE BATIYI GÖRMEYİN”

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın eşlik ettiği ziyaretlerde öğrencilerden kendilerine güvenmelerini isteyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Tarihinizden, kimliğinizden ve inancınızdan gurur duyun. Sizler Batı ve tüm dünya ile yarışabilecek kabiliyete sahipsiniz. Sadece buna yoğunlaşın ve zamanınızı iyi değerlendirin. Bilimin merkezi olarak sadece batıyı da görmeyin. Kendinizi geliştirin ve dünyanın önüne fikren geçecek adımlar atın” ifadelerini sarf etti.

 

“ÖZ GÜVENİN GÜCÜNÜ ÇOK İYİ ANLAMIYIZ”

Gençlere başarının anahtarı öz güven sahibi olmak, kendi kabiliyetlerinin farkına varmaktır hatırlatması yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Tarihimizden ve ecdadımızdan miras kalan öz güvenin gücünü çok iyi anlamıyız. Bize lazım olanda tamda budur. Bundan dolayıdır ki gençliğimize dönük eğitim çalışmalarının yanında oluyoruz. Bizim geleceğimiz sizlersiniz. Büyük ve güçlü Türkiye’ye geleceğe güvenle taşıyacak olan da gençlerimizdir” diyerek açıklamasını tamamladı. Okullarda ki öğretmenlerle de buluşan ve sohbet eden Karaosmanoğlu, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında eğitimcilerimize büyük görev düştüğünü de özellikle vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817