KARAOSMANOĞLU:  KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİ İLE BİRARAYA GELDİ
  

Darıca ilçesinde 2015 Haziran ayında eğitim öğretime açılan Muhammed Hikmet Dağlı Yatılı Kız Kur’an kursunu ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, burada öğrencilerle ve velilerle bir araya geldi. Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, AK Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve vatandaşların katıldığı ziyarette bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, “Allah yolunda ilim tahsil etmek, dinimizi, sünneti, tarihimizi ve ahlakımızı öğrenip hayatımızı ona göre yönlendirmek hepimize farzdır. Bunun en güzel örneğini hem okulunda önder hem de burada hafız olma başarısını gösteren Ayşenur Toksöz kızımız başta olmak üzere diğer öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Allah Ayşenur’ların sayısını artırsın” dedi.

 

İLİM MERKEZİN KIZ ÖĞRENCİLERE HER TÜRLÜ EĞİTİM VERİLİYOR

Kurs binasını gezen ve incelemeler yapan Başkan Karaosmanoğlu’na, ilim yuvasının Uşşaki Vakfı Onursal Başkanı Muhammed Hikmet Önem ve hayırseverler tarafından yaptırıldığı bilgisi de aktarıldı. Kurs Merkezinin 150 kişilik kapasitesinin yanında Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık eğitimi, Hafızlığa Hazırlık, Kur’an okuma, İmam Hatip Ortaokul ve Lisesinde örgün okuyan öğrencilere de akşam hafızlık eğitimi veriliyor. Çok amaçlı ilim merkezinde, Matematik ve Kimya gibi derslerin yanında mesleki ders olan Arapça ile rehberlik hizmetleri de aktarılıyor. Ek hizmet binasında yeni eğitim öğretim yılında 4-6 yaş çocuklara da anaokulu hizmeti verilecek.

 

DOĞAN, “KUR’AN KURSLARIMIZIN KALİTESİNİ DE ARTIRIYORUZ”

Ziyarette bir konuşma gerçekleştiren Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan, “Kur’an kurslarımız olabildiğince artıyor. Bundan mutluluk duyuyoruz. Bu artışta emeği olanlara çok teşekkür ediyorum. Sayı artarken kaliteyi de zirveye çıkarmamız anlamında çalışmalarımız var. Varlıklı insanlarımız ve vatandaşlarımız Kur’an kurslarımıza büyük katkılar veriyor. Eğitim alanında artık Diyanetimiz 4-6 yaş çocuklarımıza artık anaokulu eğitimi de veriyor. Yavrularımıza Kur’an ve sünnet dolu bir eğitim vermemiz gerekiyor. Bu fırsatları çocuklarımıza en iyi şekilde eğitim olarak döndürmek gerekiyor. 724 hizmet için çalışmamız gerekiyor. Şuan hiçbir engel yok. Bu imkânı en iyi şekilde kullanarak bize düşen görevi yerine getirmemiz gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkan'ımız hizmetlerimiz noktasında bizleri hiç yalnız bırakmıyor. Sıkıntılarımızda ve dertlerimizde bize destek olmaya devam ediyor" diyerek sözlerini tamamladı.

 

“İLİM TAHSİL EDENLERE YARDIMCI OLACAĞIZ”

Birliktelikte duygularını ifade eden Darıca Belediye Başkan'ı Şükrü Karabacak'ta, "Ülkemizde güzel işler olmaya devam ediyor. İşte bu kursumuzun açılmasında bunun örneğidir. Ben teşvik amaçlı olarak bundan sonra hafız çıkacak ilk kardeşlerimizi umreye göndereceğim. Allah’ım bu kutlu yolda kendisine bizleri hizmetkâr etsin" şeklinde konuşurken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da, “Allah yolunda ilim tahsil etmek; Dinimizi, sünneti, tarihimizi ve ahlakımızı öğrenip hayata ona göre yaşamak hepimize farzdır. Bunu da bu tür eğitim kurumlarında öğrenebiliyoruz. Aslında her anne ve baba o evin başöğretmenidir. Bana abdesti annem öğretti. İşte bu nedenle öğretmendir anne. Bu noktada ilim tahsil edenlere bizlerde yardımcı olacağız. Bu bizlerin en büyük görevleri arasındadır” açıklamasını yaptı.

 

“ALLAH RIZASI İÇİN GÖREV YAPANLAR ALLAH YOLUNDADIR”

Kız evlatlarımızın yetişmesi için güzel bir örnek ve ilim merkezi olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Artık Türkiye'de Kur’an kurslarımıza fiziki yapıları başta olmak üzere iç donanımlarına da destek çıkıyoruz. Allah’ın dinini öğretmek ve yaşatmak için sosyal çalışmalar yapacağız. Bu ülkede özgürce dinimizi yaşamak için hepimiz çok çalışacağız. Allah Rıza'sı için görev yapanlar, Allah yolundadır” dedi. Suriye'de milyonlarca kardeşimizin yurtlarından olduğunu da hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Bakın zalimler maalesef ki Müslümanı Müslümana öldürtüyorlar. Namaz kılan Müslüman kardeşini öldürüyor farkında değil. DAEŞ gibi terör örgütlerinin tek zararı İslamiyet’e olmaktadır. Bunların sahada ki piyonları da bu gibi terör örgütleridir. Bunlara karşı bizim en büyük mücadelemiz ilimle olacak. Bizler doğru olanları yapacağız. Kur’an Kerim, sünnet ve hadis merkezli Müslüman olacağız. Ayşenur gibi kızlarımızın sayısı çok olsun inşallah. Başarıya ödüllendirmek farzdır bende kızımızı hacca göndereceğim” şeklinde konuştu.

 

“EN GÜZEL HEDİYE KİTAPTIR”

Uşşaki Vakfı’na, kurs yöneticilerine, öğretmenlere ve destek veren herkese çok teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, İl Müftüsü Yusuf Doğan ile birlikte hafız olan Ayşenur Toksöz’e kitap hediye etti. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun diyen Başkan Karaosmanoğlu, bütün öğrencilere hayatlarında başarılar diledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817