KARAOSMANOĞLU; ‘’VATANDAŞLARIMIZ ALIŞVERİŞİN KEYFİNE ULAŞACAK"

 

 

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Doğu Kışla Parkı’nın karşısında hızlı ve planlanan bir şekilde yapımı süren pazar alanında inceleme gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Ihlamur ve ilgili birim çalışanlarının da eşlik ettiği denetleme sonrası bir açıklama yapan Başkan Karaosmanoğlu, “35 dönüm alana kurulan Pazar yerimiz modern yapısıyla halkımıza hizmet verecek. Soğuktan, yağmurdan, kardan ve sıcaktan etkilenmeden vatandaşlarımız bu alanda gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapacaklar” dedi.

 

“BÜYÜK ARAÇLAR İÇİN OTOPARK OLARAK KULLANILACAK”

Üzeri kapalı yanları açık olacak şekilde inşa edilen pazar alanı alışveriş için cazip bir mekân olmasının gerek esnafımız gerekse vatandaşımızın hayatına değer ve kolaylık katacağını da belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Pazar alanı tamamlandıktan sonra Perşembe günleri Milli İrade Meydanı’nda kurulan pazar artık Doğu Kışla Parkı’nın karşısındaki yeni yerinde hizmet verecek. Kapalı pazar alanının üstü büyük araçlar için otopark olarak kullanılacak” açıklamasını yaptı.

 

“RAHAT BİR ALIŞVERİŞİN KEYFİNE ULAŞACAK”

Pazar alanına araçları ile gelen pazarcılar malzemelerini indirdikten sonra üst katta bulunan büyük araç otoparkına araçlarını park edeceği alanda da inceleme gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Gerek otoparkı sayesinde gerekse Pazar olarak hizmet verecek alanımız Perşembe günleri Milli İrade Meydanı çevresinde oluşan trafik sıkışıklığının da önüne geçecek. Otoparkımız sayesinde vatandaşlarımız rahat bir alışverişin keyfine ulaşacak” diyerek sözlerini tamamladı.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Çalışmaları devam eden pazar alanında otopark ve çevre düzenleme uygulamaları gerçekleştiriliyor. Pazar alanının alt tezgah kısmında dolgu çalışmaları yapılıyor. Önümüzdeki günlerde ise pazarcıların araçlarını park edecekleri üst kısmın beton döküm uygulamaları gerçekleştirilecek. 35 dönüm alanda kurulan pazar alanının üzeri kapalı, yanları açık olacak şekilde inşa ediliyor.

 

3 BİN 400 METRE PAZARCI TEZGAHI

Pazar alanı tamamlandıktan sonra Perşembe günleri Milli İrade Meydanı’nda kurulan pazar artık Doğu Kışla Parkı’nın karşısındaki yeni yerinde hizmet verecek. Yaklaşık 35 bin metrekare alan üzerine kurulan kapalı pazar alanı 18 bin metrekare kullanım alanına sahip olacak. Pazar alanında 3 bin 400 metre uzunluğunda pazarcı tezgâhı bulunacak.

 

TAM DONANIMLI

Proje alanında çalışma kapsamında toplam 14 bin 500 metreküp beton kullanılacak. Kapalı pazar alanının üstü büyük araçlar için otopark olarak kullanılacak. Yapının yaklaşık 800 metrekaresi idari bina, zabıta odası, wc, kafeterya, mescit, bebek emzirme odası ve seminer salonundan oluşuyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817