KARAOSMANOĞLU, VERGİ HAFTASINI KUTLADI

 

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 26 Şubat-4 Mart 2018 Vergi Haftası nedeniyle

Defterdar Dursun Ali Özel, Vergi Dairesi Başkanı Halil İbrahim Temiz, Gelir İdaresi Grup Müdürleri İskender Bahçebaşı, Levent Şensoy ve Kadir Koşucu ile Denetim ve Koordinasyon Müdür V. Neşe Turgut’u makamında ağırladı. Verginin kutsal olduğunu ve ödenen vergilerin kentin gelişimi için çok önemli olduğunu vurgulayan Karaosmanoğlu, “Toplumun tüm kesimlerinde vergi bilincinin geliştirilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması için Vergi Haftası’nın çok önemli olduğuna inanıyorum” dedi.

 

“VERGİLERİMİZLE BÜYÜYEN TÜRKİYE VE KOCAELİ”

Türkiye genelinde, beyan, ödeme ve diğer vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren gönüllü uyum seviyesi yüksek mükellefler vergi dairelerinde oluşturulan heyetler tarafından işyerlerinde ziyaret edilerek sunulan hizmetlere yönelik görüş ve önerilerinin alındığını ifade eden Vergi Dairesi Başkanı Halil İbrahim Temiz, “Vergi Haftası için hazırlanan “Vergilerimizle Büyüyen Türkiye” ve “Vergi Geleceğimizdir”  sloganlarının yer aldığı afişler Kocaeli’nin her noktasında asılacak” ifadelerini sarf etti.

 

“VERGİ BİLİNCİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRMELER YAPILMALI”

Öğrencilere yönelik hazırlanan Vergi Haftası afişleri ilköğretim ve ortaöğretim okullarında asılmasının yanı sıra gençlere verginin öneminin anlatılması noktasında çalışma yapılmasını da tavsiye eden Başkan Karaosmanoğlu, “Öğrenciler okullarında ziyaret edilerek vergi bilinci konusunda bilgilendirmeler yapılmasını sağlamak gerekmektedir” vurgusu yaptı. Vergi haftası kapsamında üniversitelerde stantlar kurularak kayıt dışı ekonomi, istihdam, vergi bilinci gibi konularda bilgilendirme yapılacağını da ifade eden Temiz, “Vergi Dairesi müdürlüğü bazında genç girişimcilere vergi konularında bilgilendirme yapıyoruz.

Sinemalarda vergi haftasına ilişkin olarak hazırlanan videonun yayınlanması sağlamaktayız. Vergisini tam ve zamanında ödeyerek ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan tüm vatandaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817