Kartepe’nin minik kültür elçileri

Başarılı performansları ile değişik il ve ilçelerde pek çok etkinlikte gösteri yapan mehteranlar, adeta birer kültür elçisi olarak görev yapmakta.

Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımı üyeleri katıldıkları etkinliklerde kıyafetleri ve aksesuarları ile ihtişamlı geçişleri sırasında seslendirdikleri Hücum, Genç Osman ve Zafer Marşları ile izleyenlerin milli ve manevi duygularını kabartmakta. Bugüne kadar İstanbul, Bursa, Bilecik, Nevşehir, Kayseri, Aksaray, Karabük, Bartın ve Kastamonu başta olmak üzere Kocaeli’nin çeşitli ilçelerinde çeşitli konserler veren mehter takımı, bölge halkının sevgisi ile karşılaşmaktan büyük mutluluk duymakta.


Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, gösterdikleri başarılı performansın ödülü olarak ramazan bayramı ardından minikleri Kastamonu, Safranbolu, Bartın ve Amasra’yı kapsayan kültür gezisine gönderdi. Mehteran takımı da katıldıkları kültür gezisinde tarihi ve kültürel yerleri gezerken kent merkezlerinde de ilçenin tanıtımı amacıyla gösterilerde de bulundular. Mehteranlar ülkenin farklı bölgelerini görme ve yakından tanıma imkanı sağlayan Başkan Karabalık’a teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817