banner2779
banner2752
banner2750

Kızılay’ın Afet Bölgelerindeki Beslenme Hizmeti Ve Yardımları Aralıksız Sürüyor

 Kızılay, deprem bölgelerinde 5 bine yakın profesyonel ve gönüllüsü ile deprem bölgesinde yaraları sarmaya çalışıyor.

Kızılay koordinesinde Afet Beslenme Grubunda yer alan kurum, kuruluş ve derneklerin kapasiteleri ile birlikte bölgede afetin 27. Gününde; 

5 Aşevi,

86 ikram aracı, 

370 mobil mutfak, 

47 mobil fırın, 

22 sahra mutfak,

İle görev yapmaktadır

Yaklaşık 101 Milyon Beslenme Desteği

Kızılay koordinesindeki Afet Beslenme Grubu, afet bölgesinde bulunan aşevleri mobil mutfak ve mobil beslenme araçlarından günde 3 öğün olmak üzere 100.285.500 kişilik beslenme desteği sağladı.

Kızılay Deprem Bölgesine 70 binden fazla çadır sevk etti

Depremin ilk anından itibaren Kızılay AFAD’a 70.611 adet çadır teslim etmiştir. 


 2566 köye yardım ulaştırıyoruz

Binlerce personel ve gönüllüsü ile afet bölgesinde hizmet veren Kızılay, Depremin 27. günü itibariyle kendisine bildirilen ve yıkıntı nedeniyle ihtiyaç sahibi olduğu belirtilen 2566 köye yardım malzemesi ulaştırdı. Kızılay, ihtiyaç sahibi vatandaşlara aile mutfak seti, battaniye, gıda kolisi, hijyen seti, ısıtıcı, yatak, kömür, odun, soba, dayanıklı gıda maddeleri ve kıyafet yardımlarını taşıyor. 


 12 sosyal market bölgede hizmet veriyor 

Kızılay, yaptığı birçok yardımın yanında deprem bölgesinde afetzedelerin gıda ve hijyen malzemesi gibi günlük ihtiyaçlarını karşılaması için sosyal market seferberliği başlattı. Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’de 10 sosyal market faaliyete geçerken bu marketlerden 115.249 afetzede yararlanıp ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşıladı.  


 7 Mobil Sağlık Araçları hizmet veriyor

Kızılay ekipleri Mobil sağlık araçlarıyla da hastaneye ulaşma imkanı bulamayan afetzedeler için yardım sağlıyor. Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Malatya olmak üzere 6 İl’de hizmet veren 7 mobil sağlık aracı sağlık müdürlükleri ile koordineli çalışarak afetzedelere sağlık hizmet sunuyor. İçerisinde iki hekim, bir hemşire 1 psikolog bulunan ve muayene, kan tahlilleri, röntgen, EKG, solunum fonksiyon testi yapılabilen mobil sağlık araçları 12.257 kişiye sağlık hizmeti verdi. 


 Yaklaşık 50 bin kişiye Psikososyal Destek 

Kızılay’ın 270 psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının desteği ile afet bölgesinde psikososyal destek veriliyor. Afetzedelerin, depremin meydan getirdiği travmaları atlatmasına yardımcı olan Kızılaycılar bugüne kadar 6 İl’de 47.599 kişiye psikososyal destek hizmeti verdi. 


 Kızılay’dan Afetzedelere 70 Milyon Değerinde Alışveriş Kartı

Kızılay, deprem bölgesindeki illerde kalan ya da farklı illere tahliye edilen vatandaşların gıda ve tüketim ürünlerine daha kolay ulaşabilmeleri için ilk etapta toplam 70 milyon değerinde 140 bin adet alışveriş kartı dağıtacak. Kartlar, tahliye bölgelerindeki afetzedeler ve iş yerlerinin açılmadığı iller haricindeki afetzedelere Türk Kızılay İl Merkez Şubeleri tarafından dağıtılacak. 


 Afet Bölgesinden Tahliye Edilen Afetzedelerin İhtiyaçlarını Karşılıyor 

Kızılay, depremden etkilenen ve farklı illere tahliye edilen afetzedeler içinde seferber oldu.  71 ildeki afetzedelere yardım eli uzatmak için; Giyim, battaniye, mutfak malzemesi, yatak, kuru gıda, hijyen malzemesi, temizlik malzemesi, gıda kolisi, sağlık malzemesinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2.994.439 yardım malzemesi dağıttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751