Kızılay’ın Afet Bölgelerindeki Yardım Çalışmaları

Kızılay, deprem bölgelerinde binlerce profesyonel çalışanı ve gönüllüsü ile deprem bölgesinde yaraları sarmaya çalışıyor.

Kızılay koordinesinde Afet Beslenme Grubunda yer alan kurum, kuruluş ve derneklerin kapasiteleri ile birlikte bölgede 11 Şubat 2023 saat 17.00 itibariyle;

5 Aşevi,

326 mobil mutfak,

86 ikram aracı,

11 mobil fırın

21 Sahra Mutfak

ile görev yapılmaktadır.

Mobil mutfak ve ikram araçlarını depremden etkilenen tüm illere sevk eden Kızılay koordinesindeki Afet Beslenme Grubu şimdiye kadar;

8,678,00 milyon/kişilik sıcak yemek

1,715.000 milyon/kişilik çorba,

7.494.615 milyon litre su,

9 milyon/adet ekmek,

4,5 milyon/kişilik ikramlık malzeme

İle bölgede beslenme hizmeti verdi.

Kızılay sosyal hizmet ekipleri ile sahada

Kızılay’ın sosyal hizmet ekipleri bölgede İlk yardım ve psikososyal hizmetler vererek afet bölgesinde gerekli psikolojik destek sağlıyor.

Bağış Yöntemleri

Afetzedelere yardım için “Pazarcık Depremi Bağışı” başlığıyla yardım kampanyası başlatan Kızılay, depremden vatandaşlara destek olmak için, www.kizilay.org.tr web adresinden, Kızılay şubelerinden, 168 Türk Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından, mobil uygulamadan, bankalarda bulunan Türk Kızılay bağış hesapları ile internet bankacılığından ve SMS yöntemiyle 2868’e DEPREM yazıp göndererek mesaj başına 20 TL ile destek oluyor.

“Kan Bağışı Günlere Yayılmalı”

Kızılay, kanın uzun süre saklanamayan bir tedavi aracı olduğunu hatırlatarak, kan bağışının günlere yayılması gerektiği uyarısında bulunuyor. Kızılay birimleri bugün ve önümüzdeki günlerde de ülke ihtiyacı oranında kan bağışı kabulünü sürdürecek.

Kızılay Beslenme Noktalarının ayrıntılı listesi ektedir. Kızılay’ın sosyal medya hesaplarından ve www.kizilay.org.tr sitesinden de takip edebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817