banner2779
banner2752
banner2750

   Kocaeli Deprem Bölgesi İçin Tek Yürek Oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, deprem bölgesine gidecek ayni yardımların toplandığı eski Carrefour binasında basın mensupları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Deprem bölgesine yola çıkacak yardımları inceleyen Başkan Büyükakın, ‘’Sayın Valimiz, Kahramanmaraş’ta olduğu için koordinasyon görevini bize bıraktı. Biz de tüm Kocaeli’ni burada koordine olmasını istiyoruz” dedi.

 

AYNİ YARDIM MERKEZİ

Başkan Büyükakın, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi; ‘’Valiliğimiz, Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ve AFAD koordinasyonunda yardım kampanyası yürütüyoruz.  İzmit merkezde bulunan eski Carrefour Alışveriş Merkezi’ni Ayni Yardım Kabul Merkezi olarak belirledik. Vatandaşlarımız afet bölgelerine gönderecekleri battaniye, katalitik soba, gıda, giyim, hijyen maddeleri gibi ayni yardımları İzmit ilçesi eski Gölcük yolunda bulunan Carrefour eski binasındaki yardım kabul merkezimize ulaştırıyor. Battaniye, ısıtıcı, hijyen gibi yardım malzemeler öncelikler arasında. Su ihtiyacı söz konusu. Vatandaşlarımız lütfen kendi imkânları ile yola çıkıp, ilave sorun yaşamasınlar. Sadece AFAD ile koordinasyon sağlansın. Bulunduğumuz yer, Kocaeli’de ana irtibat merkezi. Resmi açıklamalar dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmesin. AFAD’ın yaptığı açıklamaları dikkatlice dinlemesini istiyoruz’’.

 

KOCAELİ TEK YÜREK OLDU

Yardım malzemeleriyle birlikte Carrefoursa binasına gelen Kocaeli halkı, gıda, giyim ve ısıtıcı gibi malzemeleri yetkililere teslim ediyor. Deprem bölgesine başlatılan yardım kampanyasına tüm yurtta olduğu gibi Kocaeli’den de destek yağıyor. Kocaeli halkı da, yardım malzemelerini Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve AFAD Kocaeli organizasyonluğunda deprem bölgesine ulaştırmak için tek yürek olmuş durumda.

 

KOCAELİ’DEN TIRLARLA MALZEME GİTTİ

Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa ve Kilis başta olmak üzere pek çok ilde şiddetli olarak hissedilen deprem için eski Carrefour binasında yardımların toplanma merkezi kuruldu. Kocaeli’den deprem bölgesine gidecek ayni yardımların toplanma merkezine akın eden binlerce Kocaeli halkı, ilk etapta başta battaniye, yorgan, mutfak kiti, ısıtıcı ve çocuk bezi olmak üzere tırlar dolusu yardım malzemesinin deprem bölgesine ulaşmasını sağladı.

 

KOCAELİLER: ÇOK ÜZGÜNÜZ

Depremin yaralarını sarmak için teyakkuzda olan Kocaeli halkı, 7’den 70’e ayni yardımların toplanma merkezi olan Carrefour binasına yardım malzemelerini getiriyor. Yardım getirmek için merkeze gelen Kadir Ege Bülbül, “Yardım amaçlı her şeyi getirdik. Depremi yaşamasak da içimizde kötü bir duygu var.  Çok üzgünüz” dedi. Uras Miras Koç isimli genç ise, “Battaniye, yastık gibi gerekli olan her şeyi getirdik. Yardımların çoğalmasını istiyorum” diye konuştu.

 

“TÜM TÜRKİYE ONLAR İÇİN ÇALIŞIYOR”

Ercan Şahin isimli vatandaş da, “Depremzedelerin hepsine geçmiş olsun. Ölenlere rahmet diliyorum. Tüm Türkiye onlar için çalışıyor. Elimizden gelen yardımı her zaman yapmaya hazırız. Biz Türkiye olarak hepimiz bir bütünüz. Hepsine geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

 

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ”

Yardım toplama merkezine kızı ile birlikte gelen Nuray Öner isimli bayan vatandaş ise, “99 depremini yaşamış biri olarak oradaki şartların zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Genci yaşlısı herkes burada seferber olduk. Allah yardım etsin oradakilere. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Burası depremi yaşamış bir bölge olduğu için üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.

 

“EVİNİZDEKİ PATİĞİ BİLE GETİREBİLİRSİNİZ”

Yardım toplanma merkezine gelen Damla Çakmael ise “Herkesin elinden gelen desteği yapmasını istiyoruz. Evinizdeki patiği bile getirebilirsiniz. Orada çok fazla yardıma ihtiyacı olan insan var. Burası hep açık, yetkililer yardımcı oluyor. Enkaz altında kalanların bir an önce hepsinin kurtulmasını ve sağlıklarına kavuşmasını istiyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751