KOCAELİ KARSLILAR DERNEĞİ SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDI

Derneğin, Tütünçiftlik Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde ki binasında bir araya gelen Dernek Yönetimi, 10 Ocak 1915 Sarıkamış Şehitleri ile ilgili hazırlanan slayt gösteriyi izlediler ve o günleri yeniden yaşadılar.

Anma programı ile ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Ali Can Kazgan, ‘’ 10 Ocak 1915 Sarıkamış’ta, Allahuekber Dağlarında Ruslarla mücadele için, verilen emir üzere, bir an tereddüt bile etmeden karlı dağlara koşan ve bir talihsizlik sonucu soğuğa dayanamayıp donarak şehit olan 90.000  şerefli TÜRK askeri, Söz konusu vatan olunca milletimizin gerektiğinde ne büyük kahramanlıklar yapabileceğinin göstergesi olmuştur. Bu büyük fedakârlığı her millet yapamaz. Bu ancak büyük milletlerin başarabileceği kadar yüksek bir inanç ve ülküdür. Savaş, yenmeyi veya yenilmeyi göze alarak yola çıkmaktır. Sarıkamış‘ta da yiğit Türk evlatları, donarak şehadet şerbetini içmişlerdir. Şanlı Türk askerleri, yiğit TÜRK erleri; Sarıkamış’ta bir hiç uğruna şehit olmamışlardır. Tarihe verilen mesaj şudur; Zemheride gözünü kırpmadan karlı dağlardaki cepheye atılan şerefli askerlerin şerefli torunlarının yüreklerindeki kutlu ülkü; 10 Ocak 1915’teki gibi bugünde yüreğimizi titretmektedir. Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır. Mekânınız cennet, ruhunuz şad olsun Aziz Şehitlerimiz’’ dedi.

Kazgan, derneğin faaliyetlerine hız vereceğini ve yakında da İzmit’te hazırlanan yeni binasına taşınarak hizmetlere devam edeceklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817