banner2752
banner2750
banner2776

Kocaeli Sanayi Odası’ndan Üyelerine Yönelik İki Önemli Toplantı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) üyelerinin ihtiyaç ve önerileri doğrultusunda bilgilendirme toplantılarına yeni yılda da tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda KSO iki önemli bilgilendirme toplantısını fiziki olarak gerçekleştirdi. Toplantıların ilki ‘Türkiye Ekonomisi ve İş Fırsatları’ oldu. T.C. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Hakan Yurdakul’un konuk olduğu toplantının açılış konuşmasını KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu gerçekleştirdi. Zeytinoğlu, Kocaeli verilerini paylaşarak, ilimizin ülkemiz ekonomisine katma değer yaratan önemli bir kent olduğundan bahsetti, “Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşundan 84’ü Kocaeli’de. Ayrıca 3.500 üye firmamızın yüzde 10’unun da yabancı sermayeli olduğunu paylaşmak istiyorum. Bu ilimiz ve ülkemiz için önemli bir oran” dedi.

KOCAELİ’NİN DIŞ TİCARET HACMİ

Kocaeli’nin dış ticaret hacminden de bahseden Zeytinoğlu, “Kocaeli 2022 yılında 108,95 milyar dolarlık dış ticaret ile Türkiye dış ticaretine yüzde 17,6 katkı verdi. Kocaeli’yi bir ülke olarak düşünürsek, OECD verilerine göre dış ticarette 37. sıradayız” ifadelerini kullandı. Zeytinoğlu konuşmasına son verirken ilimizdeki sanayi alanlarının yetersizliğinden söz etti, sanayi alanlarının artırılmasına ilişkin talepleri ilgili mercilere ilettiklerini paylaştı.

TÜRKİYE EKONOMİSİ VE İŞ FIRSATLARI

Zeytinoğlu’nun konuşmasının ardından T.C. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Hakan Yurdakul söz alarak GSMH ve gayrisafi sabit sermaye oluşumu, dış ticaret dağılımı, bütçe ve borçlanma, vergiler ve reel faiz, işgücü-işsizlik, ücretler ve verimlilik, krediler ve bankacılık sektörü, tasarruf eğilimleri ve yatırım ortamına etkisi, girişimcilik, iş kültürü konularını değerlendirdi, yatırım-üretim-ihracat eksenli mevcut ekonomi politikası çerçevesinde sektörel ve tematik fırsatları paylaştı. Toplantı soru-cevap sonrası tamamlandı.

TİCARET BAKANLIĞI YETKİLİLERİ YYS’Yİ ANLATTI

KSO’da gerçekleşen ikinci önemli toplantı ise T.C. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü işbirliği ile “Gümrüklerde Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü” konulu seminer oldu. KSO’nun ocak ayı meclis toplantısına konuk olan T.C. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un ziyaret sırasında sanayicilerden gelen taleplere istinaden bakanlık yetkililerini hızlıca Kocaeli’ye yönlendirmesiyle planlanan toplantıda Gümrükler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Meriç Kelleci, Ticaret Uzmanı Abdullah Karaalp, Ticaret Uzman Yrd. Onur Küçükdeveci ve Doğu Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Yaşar Yaman Ocak firmaların gümrüklerde daha az maliyetle daha kısa sürede işlemlerini tamamlayarak rekabette öne geçebilmelerini sağlayan Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS) sahibi olmalarının faydalarını, başvuru şeklini ve diğer tüm ayrıntıları anlatarak soru işaretlerini giderdi. KSO Genel Sekreteri Memet Barış Turabi, Doğu Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile sanayiciler ve firma temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantı oldukça verimli geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680