banner2779
banner2752
banner2750

 Kocaeli’ye 7 bin 332 araçlık otopark
 Bir zamanlar trafiğin kilitlendiği İzmit’te 4 bin 946 araçlık otopark yaparak ulaşıma rahat nefes aldıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında da hizmet alanını genişletecek. Üç yeni projeyle birlikte Kocaeli’deki otoparkların araç kapasitesi 7 bin 332 olacak.

 

ÖNEMLİ BİR SORUN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli trafiğinde giderek artan nüfus ve araç sayısına paralel olarak ulaşımda yaşanan ya da yaşanabilecek aksaklıkları bugünden çözümlemek adına bir dizi yatırıma imza attı. Köprüler, kavşaklar, tüneller, duble yollar, bulvarlar, yaya geçitleri ulaşımda tıkanan noktaları büyük ölçüde açtı. Ancak bu kentin ciddi bir sorunu daha bulunuyordu; otopark.

 

BÜYÜKŞEHİR ARKASINA DEV OTOPARK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi görevi devraldığı 2004 yılında trafik özellikle otopark sıkıntısından dolayı adeta arap saçına dönmüştü. Gelişi güzel parklanmayla birlikte sokakların darlığı da trafiği içinden çıkılmaz bir hala sokmuştu. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı özellikle kent merkezinde büyük kaosa neden olan otopark sıkıntısına son vermek için düğmeye bastı. Ve Büyükşehir Belediyesi hizmet binası arkasına giderek büyüyen ve bugün 3 bin 336 gibi azımsanamayacak kapasiteye ulaşan dev otoparkı hizmete soktu.

 

4 BİN 946 ARAÇ KAPASİTELİ

Artan nüfus ve araç sayısını da göz önünde bulunduran Büyükşehir sadece bu otoparkla kalmadı. Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm parkı olan Sekapark’a da bin araçlık otopark yaptı. Marina’da da 110 araçlık otoparkı vatandaşların hizmetine sundu. Ayrıca kendi bünyesindeki 23 kültür merkezine de 500 adet kapalı ve açık otopark yaptı. Şu zamana kadar  yaklaşık 4 bin 946 araçlık otopark yapılmış oldu.

 

 2025 YILININ KOCAELİSİ

Çevre planı, nazım imar planı derken kentte planlanmadık nokta bırakmayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Master Planı’nını da hazırlayarak Kocaeli’nin 2025 yılına kadar ortaya çıkması olası ulaşım haritasını ve alınacak önlemleri masaya yatırdı. Bilimsel verilen ışığında planı hazırlayan Büyükşehir, 1 milyon 600 bin olan nüfusun 2, 5 milyona çıkacağı,  araç sayısının ise 525 bini bulacağı sonucuna vardı. Araç sayısındaki artışı göz ardı etmeyen Büyükşehir, bir tarafta Yahya Kaptan, Aşıroğlu, Topçular köprülü kavşaklarının yapımına devam ederken diğer taraftan gelecekte oluşacak otopark ihtiyacına cevap verebilecek çalışmalar için de kolları sıvadı. Bu kapsamda 7 katlı otopark ve kapalı pazar inşa etmek için düğmeye bastı. Cumartesi ve Perşembe pazarlarının taşınması da planlanan dev tesis için önümüzdeki günlerde ihale yapılacak.

 

1076 ARAÇ KAPASİTELİ

İzmit Kadıköy Mahallesi’nde 58 bin 400 metrekare alana yapılacak olan katlı otopark bin 76 araç kapasiteli olacak. Vatandaş pazarını yaparken aracımı nereye park ederim diye düşünmeyecek. Böylece açık pazarlarda yaşanan trafik yoğunluğunun da önüne geçilmiş olacak.

 

HEM PAZAR HEM DE OTOPARK

Bodrum katında kamyon ve minibüsler için 140 taşıtlık otoparkın bulunacağı tesiste, 2.3,4 ve çatı katlarında ise 920 binek araçlık otopark yer alacak. 388 pazar alanının bulunacağı tesiste 8 adet ise balıkçılar için yer bulunacak. Ayrıca zemin katta bin 287 metrekare alanlık 3 işyeri de olacak.    

 

2014 YILINDA İKİ OTOPARK DAHA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yakın gelecekte hayata geçireceği tek otopark projesi bu değil. Büyükşehir Perşembe pazarı alanına da bin 40 araçlık otopark yapmayı planlıyor. Yine Gölcük’te de 170 araçlık bir otopark yapacak olan Büyükşehir, bu çalışmalarına da 2014 yılı içerisinde başlayacak. Tüm bu yapılanlarla birlikte Kocaeli’de 2014 yılında toplam 7 bin 332 araçlık otopark yapılmış olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751