Konservatuarı 425 kişi kazandı

SONUÇLAR BÜYÜKŞEHİR SİTESİNDEN İLAN EDİLDİ

Sınav sonuçları Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel .tr adresi üzerinden ilan edildi. Sınavı kazananların 17 Eylül Pazartesi gününe kadar kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.  Yedek kontenjan olanı bölümlerde kayıt işlemleri 17-24 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

 

KAYITLAR 17 EYLÜL’E KADAR YAPILABİLECEK

Sınavı kazanan öğrencilerin 17 Eylül Pazartesi günü mesai bitimine kadar kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin sınavlarını kazanan öğrenciler Leyla Atakan Kültür Merkezi içindeki Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü’ne gelerek kayıtlarını yaptıracak. Kayıt sırasında öğrencilerden iki adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi istenecek. 18 yaşından küçük olan öğrencilere ise kayıt sırasında velilerinin refakat etmesi gerekiyor. Velilerden de nüfus cüzdanı fotokopisi istenecek. Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde yeni öğretim dönemi 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

 

KONSERVATUVARI 296 KİŞİ KAZANDI

Büyükşehir Belediye Konservatuarı bu yıl Türk Sanat, Türk Halk, Batı Müziği, Bale, Halk Oyunları, Türk Din Müziği bölümlerine ait 30 ayrı branşta sınav açtı. Konservatuvar sınavlarına toplam 850 kişi girdi. Bu adaylardan 274’ü sınavlarda başarılı oldu.

 

GÜZEL SANATLARI 129 KİŞİ KAZANDI

Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin teship, hat, ebru, heykel, seramik ve yetişkin resim branşlarında açılan sınavlarını ise 49 kişi kazandı. Ayrıca bu bölüme çocuk resim branşında sınavsız olarak 80 öğrenci kayıt yaptırma hakkı kazandı.

 

ÖĞRENCİ SAYISI VE BÖLÜMLER

Konservatuvar ile Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’ne giren öğrencilerin sayı ve bölümleri şöyle:

 

Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi

Çocuk Resim (81), Yetişkin Resim (18), Hat (8), Ebru (10), Tezhip (2),

Seramik (7), Heykel (4) (Toplam 130 kişi)

 

Konservatuvar

Türk Sanat Müziği Ud : 12, Kanun 5, Tanbur 4, Ney 19, Klasik kemençe 6, TSM Ses 5, TSM Keman 26 (Toplam 77 kişi)

Türk Din Müziği: 10

Halk Oyunları:  22

Türk Halk Müziği

Bağlama 23, THM Ses 5, Karadeniz Kemençe 1 (Toplam 29 kişi)

Batı Müziği

Yan Flüt 7, Piano 18, Klasik Gitar 30, Elektro Gitar 14, Bas Gitar 5, Keman 17, Viola 1, Çello 3, Bateri 5, Klarnet 6, Batı Müziği Ses Eğitimi 7 (Toplam 113 kişi)

 

GELECEĞİN BALET VE BALERİNLERİ YETİŞECEK

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nın en ilgi gören bölümlerinden biri olan Bale sınavlarının sonuçları da açıklandı. Bölümün sınavına giren 145 öğrenciden 45’i geleceğin balet ve balerin adayı olmaya hak kazandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817