Körfez Belediyesi’nden  Üniversiteli Gençlere Müjde!

Körfez Belediyesi, 2023 yılında yüksek tahsiline başlayacak olan öğrencilere yönelik destek için başvuruları almaya başlanacak. Bu kapsamda eğitim yardımı kapsamında 2022-2023 eğitim yılında herhangi bir üniversitenin lisans bölümünü kazanarak ilk kez kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerine eğitim süresince, bir kez tek seferde 2 bin TL katkı sağlanacağı bildirildi.

SON TARİH; 22 OCAK

Körfez Belediyesi’nin söz konusu eğitim desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler için başvuruların alınmaya başlandığı, bu sürecin 22 Ocak tarihinde sona ereceği bildirildi. Başvuruların www.korfez.bel.tr yapılabildiği, gerekli değerlendirmenin ardından sonuçların ve ödeme tarihlerinin yine belediyenin resmi web sitesinden açıklanacağı kaydedildi.

ŞARTLAR AÇIKLANDI

Gençlere yönelik yapılan bu eğitim yardımından, devlet üniversiteleri ile Türkiye’de bulunan vakıf üniversitelerine tam burslu olarak yerleşen, ikameti Körfez ilçede olan, ayrıca 22 yaşından gün almamış öğrencilerin faydalanabileceği öğrenildi.

BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

22 yaşından gün almamış olup, 2022-2023 eğitim yılında üniversite 1. sınıfa kayıt yaptırıp, aktif öğrenci olmak.

Devlet üniversitesinde okuyor olmak veya vakıf / özel üniversitede yüzde 100 burslu okuyor olmak.

Öğrenci ailesinin en az son 6 ay içerisinde Körfez ilçe sınırlarında ikamet ediyor olması.

Başvuru ekranında bulunan T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, telefon numarası ve öğrenci adına açılan banka IBAN bilgisi alanları eksiksiz doldurulması.

Başvuru sahiplerinin sosyal yardım kriterlerine uygun olması.

Yabancı uyruklu öğrenciler, yabancı ülkede eğitim gören, yüksek lisans, doktora, uzaktan öğretim, açık öğretim öğrencileri ve yüzde 100 burslu olmayan özel üniversite öğrencileri eğitim yardımından yararlanamayacaklardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817