banner2779
banner2752
banner2750

Körfez Ticaret Odası İlklere İmza Atıyor

Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Moralı konuşmasına geçmeden önce Trabzon'un Maçka ilçesi Karaağaç Yaylası mevkiinde PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit düşen Körfezli Osmangazi Çetingöz’e ve onun nezdinde bütün şehitlerimize Allah’tan Rahmet sevenlerine başsağlığı diledi.

“Mübarek Ramazan Ayını Kutlarım”

Moralı Mayıs ayı boyunca gerçekleştirilen faaliyetlere değinmeden önce sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının ön plana çıktığı on bir ayın sultanı Mübarek Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu “Türk iş dünyası adına; Mübarek Ramazan ayının milletimiz, ülkemiz, bütün İslam Âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını, insanlığa huzur ve barış getirmesini Yüce Allah'tan niyaz eder, tüm vatandaşlarımızın bu mübarek Ramazan ayını kutlarım.” Sözleriyle belirtti.

Körfez Ticaret Odası İlklere İmza Atıyor

Bu yıl üçüncü kez ilimizde kapılarını açan İDEV Fuarı’na ilk kez Körfez Ticaret Odası olarak katılım sağlamanın ve bu tür fuarların ilimizde yapılmasının memnuniyetini dile getiren Moralı fuarda Oda faaliyetlerinin anlatıldığı yayınlar ve Han Halı ile birlikte bir görsel stantta yer alırken fuar konseptine uygun olan bazı firmalarda kendi tanıtımlarını yapma fırsatı yakaladıklarını anlattı. Ayrıca Yedi Kandil Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen Geleneksel Türk-İslam Eserleri sergisine Körfez Ticaret Odası ev sahipliği yaptı. Moralı Oda olarak ilk kez böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın önemini vurguladı.

“Sıfır Hata”

Benim için meclis konuşmasının en önemli kısmını odamızın geçirdiği denetim oluşturuyor diyen Moralı “25 Mayıs’ta odamız çok önemli bir denetimden sıfır hatayla çıktı. Oda başkanı ve yönetim kurulu üyelerimizle inanılmaz bir gurur yaşadık. Tek bir cümleyle denetim sonucunu özetleyecek olursak ‘’çok uğraşmamıza rağmen hiç bir uygunsuzluk bulamadık’’ harika işleyen bir sisteminiz var dediler. ISO 9001 2015 Versiyonundan Türkiye’de denetime girip geçen 5 oda arasındayız. Körfez Ticaret Odası yine ilkler arasında yer aldı diyebiliriz.” Diyerek Kalite ve Yönetim Sistemleri Danışmanı Banu Yüksel’e ve büyük çabalarıyla Körfez Ticaret Odasını başarıya götüren oda personeline teşekkürlerini sundu.

Katar’dan İadeyi Ziyaret

Moralı Katar’a on sekiz firma sahibiyle gerçekleştirilen iş geliştirme ziyaretinin çok verimli geçtiğini ve olumlu sonuçlar alınarak dönülen bir iş gezisi olduğunu belirtti. Ziyaretin en önemli ayrıntısı Katar Ticaret Odası ile imzalanan Kardeş Oda Protokolü oldu. Moralı imzalanan protokolün önemini şu sözlerle anlattı “Kardeş Oda Protokolü isteğinin Katar Ticaret Odası’ndan gelmesi bizler için gurur vericiydi. Katar’da tek bir Ticaret Odası’nın olması ve Türkiye’de TOBB düzeyinde görüşmelerin yapıldığı tek oda olması Türkiye’den bir odayla protokol imzalanmasının önemini anlatır diye düşünüyorum. Bu ziyaretten alınan en güzel sonuç ise Katar Ticaret Odası ve Türk Katar İş Adamları Derneği’nin Ramazan Ayı’ndan sonra ilçemize gelecek olması ilçemizde yatırım ve buradaki firmalarımız için bir fırsat olarak gördüğümüz bu ziyaret tarihleri belli olduğunda bunları da sizlerle paylaşacağız.”

 

“TOBB Genel Kurulu’na Katılım Sağladık”

Moralı her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve her oda borsanın son derece önemsediği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısına Meclis Başkanı Güngör Ayhan, Meclis Başkan Yardımcısı Bilal Atak ve Genel Sekreter Kenan Mintaş’la katılım sağladıklarını belirtti. Bu seneki Genel Kurul’un Bir diğer önemi ise Körfez Ticaret Odası’nın merhum Başkanı, Mustafa Efe, oda-borsa camiasına sunduğu katkılardan dolayısıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Hizmet Şeref Belgesi’ne layık görülmesi oldu. TOBB Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni’nde rahmetle anılan Mustafa Efe, için hazırlanan “Hizmet Şeref Belgesi”, oğlu Ömer Efe’ye Başbakan Binali Yıldırım tarafından takdim edildi. Moralı “Bizlerde merhum Başkan Mustafa Efe’yi buradan bir kez daha rahmetle anıyoruz.” Dedi.

Vali Güzeloğlu’ndan Ziyaret

Kocaeli Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu Kocaeli’nin eğitimde gelinen seviyesi hakkında bilgi verme amacıyla Körfez Ticaret Odasına ziyarette bulunmuştu. Moralı bu ziyaretle ilgili düşüncelerini şu sözlerle ifade etti “Gerçekten geldiği güden bu yana Eğitim- öğretim faaliyetlerine ayrı bir hassasiyet gösteren, eğitim kurumların sadece sayısının değil, niteliğinin de arttırılmasının önemine son derece önem veren sayın valimizin ilimizdeki eğitim- öğretim sürecinde de ne kadar etkili olduğunu verilerle de görmüş olduk. Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak kendilerine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751