KÖRFEZ’DE HACET BAYRAMI KUTLANDI

Yukarı Hereke Yaylası’nda gerçekleştirilen Hacet Bayramı’nda Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi

Körfez’de geçmişi uzun yıllara dayanan bir gelenek olan ama daha sonra unutulmaya yüz tutan Hacet Bayramı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de Hereke Yaylası’nda düzenlenen program ile kutlandı. Programa; Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Başkan Yardımcıları Osman Yurt ve Levent Yılmaz, meclis üyeleri, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞTU

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Hacet Bayramı’nın uzun yıllardır Körfez’de kutlanan bir gelenek olduğunu belirterek, “Körfez’de uzun yıllar yaşatılan bu gelenek, bir dönem unutulmaya yüz tuttu. Tabi bir süre ara verildikten sonra geçen yıl önceki belediye başkanımız başlattı, bizler de devam ettiriyoruz” dedi.

DUALARINIZ KABUL OLSUN

“Duaların en güçlüsü, Hacet Duasıdır” diyen Başkan Şener Söğüt, “Böyle güzel bir atmosferde sizlerle birlikte olmak gerçekten memnuniyet verici. Dua özünde ibadetlerin ruhudur. Halis bir imanın en hakiki neticesidir. Her şeyi yalnızca ve yalnızca Allah’tan istediğimiz en özel ibadetlerden birisidir. Rabbim yapmış olduğumuz duaları kabul eylesin” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Gün boyunca Kur’an-ı Kerim tilavetinin devam ettiği programda hep beraber öğle namazı kılındı ve ikramlarda bulunuldu. Program kapsamında çocuklar için de çeşitli aktiviteler düzenlendiği programda, yarışmalar da yapıldı. Başkan Şener Söğüt de yayla alanına gelen vatandaşlarla tek tek sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817