banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

KÖRFEZ’DE İLK İFTAR SOFRASI KURULDU

Başkan Baran İftar Öncesi Esnaf ve Vatandaşları Ziyaret Etti

Başkan Baran, iftar öncesi mahalle esnafını da unutmadı. Esnafı tek tek ziyaret ederek, hayırlı işler dileyen Belediye Başkan Baran, hem vatandaşla hem de esnafla sohbet ederek düzenlenen iftar programına davet etti. Genç, yaşlı herkesle bizzat görüşerek hoş sohbet içerisinde “Hayırlı Ramazanlar” dileyen Başkan Baran yoğun ilgi ile karşılandı.

İftar, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Ak Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri ve vatandaşların katılımıyla yapıldı. Yaklaşık 600 kişinin katıldığı iftarda mahalleler, dayanışmanın, paylaşmanın coşkusuyla renklendi.

Çocuklar Animasyon Gösterileri İle Eğlendi

Belirlenen alanda iftar öncesinden masalar kuruldu, sandalyeler dizildi. Düzenlenen iftar programıyla mahallede, aynı sokakta ya da aynı binada oturanlar, komşularıyla aynı sofrada iftar yapmanın hazzını yaşadı. Çocuklar ise, özel animasyon gösterileri ve dağıtılan şekerlemelerle Ramazanın ruhunu yaşadı.

Başkan Baran, “Hep Birlikte Güzel Bir Huzur Yaşıyoruz”

İftar vaktinde dua ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle oruçlar açıldı. Yemeklerin yenilmesinin ardından bir konuşma yapan Başkan Baran, Ramazan Ayı'nın birlik, beraberliği güçlendiren, dayanışmayı ve paylaşmayı artıran Mübarek bir ay olduğunu, her gün farklı mahallelerde düzenlenecek olan iftar programlarıyla bu duyguları pekiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Başkan Baran; “Ne mutlu bize ki bu mahallede hep birlikte iftarımızı yapabilmenin, komşuluklarımızı ve insani ilişkilerimizi güçlendirmenin, kardeşliğimizi pekiştirmenin huzurunu yaşıyoruz. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. ”dedi.  

Başkan Baran, Ramazan Ayı başta olmak üzere her zaman ihtiyaç sahiplerine, yoksul ve muhtaçlara yardım yapılmasının önemli bir sosyal dayanışma olduğunu ancak bunu incitmeden, kırmadan, teşhir etmeden yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

İftar sonrası vatandaşlara çay ikramında bulunulan programda, oruçlarını afiyetle açan vatandaşlar belediye tarafından kendilerine ikram edilen çayları yudumlayıp keyifle sohbetlerini gerçekleştirdiler. 












Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826