banner2779
banner2752
banner2750

KÖRFEZDE METRUK BİNALAR TEK TEK YIKILIYOR

Körfez’i geliştirirken güzelleştiren projeleri tek tek hayata geçiren Körfez Belediyesi, ilçe genelinde kullanılmayan metruk binaları da yıkıyor. Körfez Belediyesi ekipleri tarafından, ilçe sınırları içerisinde ikamet edilmeyen yapılar ile bir kısmının yıkılması sebebiyle yapı bütünlüğü bozulmuş olan ve her an yıkılma tehlikesi yaratan metruk binalar kontrollü bir şekilde yıkılıyor. Belirlenen metruk binalar hakkında, sahiplerinin izni doğrultusunda işlem yapılıyor.

VATANDAŞ ŞİKAYETLERİ

Metruk binaların özellikle kötü amaçlarla kullanılması nedeniyle vatandaşlardan şikâyet aldıklarını belirten yetkililer, “Mahalle sakinlerimizin, mahallerinde güvenli bir şekilde yaşamaları çok önemli. Bu nedenle, mahallelerimizde, terk edilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş, yangın ve göçme tehlikesi arz eden binaları, olumsuz bir durumla karşılaşmadan önce yıkıyoruz.

PROSEDÜR DOĞRULTUSUNDA

Belediyemize gelen bilgiler doğrultusunda önce bu yapıların sahipleri ile irtibata geçiyoruz, yasal prosedürü tamamlıyoruz. Gerekli izinler aldıktan sonra kontrollü bir şekilde yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. Körfez Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri de yıkımlar sırasında çevrede güvenlik önlemi alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751