Körfez’de Meyve Ağaçları  Tehdit Altında


CHP Körfez eski Belediye Meclis Üyesi Tayfun Balıkçı, yöneticilik yaptığı sitede ağaçların ve duvarların tırtıl salgınına uğraması sonrasında mücadeleye başladı. Balıkçı, belediye tarafından yapıldığı söylenen ilaçlamanın yetersiz olduğunu ve ilçede ağaçların yapraksız kaldığını belirterek, “Sıktığımız ilaçlar da etki etmiyor. Köklü bir mücadele yapılması gerekiyor. Tırtıl yumurtalarını toprağa bırakıyor ve bir sene sonra zamanı geldiğinde de tırtıllar çıkıyor. Başta dut olmak üzere elma, kiraz, armut ve incir ağaçlarına tırtıllar saldırıyor” dedi.

Coşkun’un bahçeyi de sardılar

Saadet Partisi Körfez İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun’un Hacı Osman Mahallesi’nde yer alan evini ve bahçesini tırtıllar sardı. Bahçede yer alan meyve ağaçları yapraksız kalırken, geçen sene yaptığı ilaçlamaya rağmen bunun yaşandığını söyleyen Coşkun, “Adeta mutasyona uğramış ve özel yetiştirilmiş gibi hızla yayılıyorlar ve ağaçları mahvediyorlar. Önlem alınmazsa ve yayılma hızla artarsa tırtıllar tarıma büyük ölçüde zarar verecektir. Şu anda benim bahçemde ağaçların yarısı zarar gördü, her gün süpürerek bir kova dolusu tırtıl atıyorum ama ertesi gün duvarlar böcek kaynıyor” dedi.

Belediye ilaçlayacak

Körfez’de salgın haline gelen tırtıl ile mücadele belediye ekipleri tarafından yapılacak. İlçe tarım Müdürlüğü istek halinde ilaç temin edebilirken, ilaçlama mücadelesinin belediye ekipleri tarafından yapılması gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817