banner2779
banner2752
banner2750

KYK Kredi Borcu Olanlar Dikkat!

 

Milyonlarca genci yakından ilgilendiren Kredi ve Yurtlar Kurumu borçları düzenlemesinde yol haritası netleşiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu hakkında açıklamalarda bulundu.

“Kredinin 3 ayağı var. Bir kredi eğer alıyorsan aldığın bu krediyi senin anında ödemen diye bir şey yok. Sigortalı bir iş bulacaksın. Sigortalı işi bulduktan sonra da iki yıl içerisinde de bunu ödeyeceksin burada faiz filan yok."

Kredinin sadece anaparası ödeniyor

3 milyon 157 bin genç aldıkları kredinin sadece anaparasını geri ödeyecek. Bu kapsamda 26 milyar liranın üzerinde bir yük gençlerin üzerinden kaldırılmış olacak.

Düzenlemeden mezun olup geri ödemesi başlayacak 1 milyon 49 bin kişi de faydalanacak. Kredi alıp henüz mezun olmayan 812 bin öğrenci de sadece anaparayı ödeyecek.

Meclis açılınca gündeme alınacak

Kredisinde ana para harici enflasyon farkı ödeyenlerin, borcu vergi dairesine aktarılanların, yapılandırmadan faydalananların durumu ne olacak? Sorularının cevabı ise

İki bakanlık istişare edecek. Yüksek öğrenim kredi ve yurtlar kurumu kanunu da incelenecek. Gereken yasal düzenlemeler ekim ayında meclis açılınca gündeme alınacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751