Mehmet Müezzinoğlu: Sağlıkta gücümüz artıyor
İlimizde bir dizi ziyaret ve programlara katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu The Ness Otel’de gerçekleşen sağlık hizmetleri toplantısına katıldı. Toplantıya Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak,  ilçe belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları, dernek temsilcileri ve birçok iş adamı katıldı.

KOCAELİ SAĞLIKTA ÖNCÜ 
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Valisi Ercan Topaca, “Ülkemiz büyük bir değişim içerisinde. Sağlık hizmetlerinde teknolojinin gelişmesi ile birlikte pek çok önemli gelişmeyi de görüyoruz. Kocaeli’de sağlık hizmetleri anlamında Kocaeli Türkiye’de öncü sayılabilecek illerden biri” dedi. Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın ardından konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Sağlık Bakanlığı olarak içerisinde bulunduğumuz yılı ‘sağlıklı yaşam ve hareket yılı’ olarak ilan ettik. Şuan da burada bulunan iş adamlarımızın ve yerel yöneticilerimizin sağlıklı yaşama öncülük etmesi gerekir” diye konuştu.

TÜRKİYE DEĞİŞTİ
Vatandaşların sağlıklarının kıymetini yalnızca hasta olduklarında hatırladıklarını söyleyen Müezzinoğlu, “Sağlığımızı korumak için elimizden geleni yapmalıyız. Türkiye’de sağlık sektöründe büyük değişiklikler oldu. Artık insanlarımızı eskisi gibi hastane önlerinde kuyruk beklemiyor. Türkiye sağlık sektöründe öncü bir ülke haline gelmiştir. Bizden önceki dönemlerde insanların hastane ya da eczane kuyruklarında nasıl bekletildiklerini biliyoruz. Yurtdışında kaza geçiren ya da hastalanan tüm vatandaşlarımıza hizmet götürüyoruz. Tedavi için uygunsa vatandaşlarımızı alıp ülkesine getiriyoruz. Uygun değilse orada tedavi olmaları için uygun ortam hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

SAĞLIKTA GÜÇÜMÜZ ARTIYOR
Hedeflerinin Türkiye’yi bölgenin en güçlü sağlık merkezi haline getirmek olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, “Sağlık sektöründe yaptığımız değişimleri yetersiz olsaydı yüzde 40’lar da olan vatandaş memnuniyetini yüzde 70’e yükseltmezdik. Sağlık turizminde ülkemiz artık çok fazla gelir elde etmeye başladı. Önemli olan insan kazanmak ve kazanılan insanlardan istifade etmek. Bugün Amerika’nın önemli hastanelerinde bizim yetiştirdiğimiz doktorlar görev yapıyor. Onlarla köprüler kurarak gücümüzü arttırıyoruz. İlaç sektöründe de büyük gelişmeler içerisindeyiz. Önümüzde ki 5 yıl içerisinde patenti bize ait olan ilaçları 1 milyar nüfuslu olan coğrafyalara pazarlayabilecek duruma geleceğiz” dedi.

2 BİN YATAKLI HASATANE
Kocaeli Devlet Hastanesi, Gebze Devlet Hastanesi ve Kocaeli şehir hastaneleri olmak üzere 3 hastanenin sözleşme sürecinin tamamlandığını belirten Müezzinoğlu, “Toplam 2 bin yatak kapasiteli olacak 3 tane hastaneyi Kocaeli ilimize kazandıracağız. Fiziki şartların en iyi olduğu hastanelerde tedavi görmeyi bizim vatandaşlarımız hak ediyor. Şu anda Sağlık Bakanlığı olarak yaptığımız inşaat halinde olan 186 tane hastanemiz var. Önümüzde ki 3 yıl içerisinde bu hastanelerin tamamlanması ile beraber 45 bin yatak kapasiteli hastaneler faaliyete geçmiş olacak. Bu hastanelerin faaliyetlere geçmesi ile dünyada sağlık sektöründe en ilerde olacağız” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817