Muhtarlar, Büyükşehir’in Hizmetlerinden Memnun

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, 12 ilçenin muhtarlarının katılacağı, “Muhtar Buluşmaları” kapsamında, mahallelere yapılan hizmetlerle ilgili bilgiler veriyor, muhtarların talep ve önerileri ile ilgili istişarelerde bulunuyor. Gündoğdu, bu doğrultuda İzmit, Derince, Darıca ve Dilovası’ndaki muhtarlarla bir araya geldi.

BÜYÜKŞEHİRİN “MUHTAR BULUŞMALARI” SÜRÜYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri, il genelindeki 472 mahalle muhtarıyla sık sık bir araya gelerek, sorunlarını dinliyor ve muhtarların taleplerini kısa sürede çözüme kavuşturuyor. Bu kapsamda Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, tüm ilçelerin muhtarlarının katılımıyla “Muhtar Buluşmaları”nı başlattı. Belirli günlerde her ilçenin muhtarlarının ayrı ayrı katıldığı toplantılar, hizmetlerin, Kocaeli’nin en ücra köşesine kadar hızlı bir şekilde ulaşması için faydalı oluyor.

GENEL SEKRETER MUHTARLARLA BULUŞUYOR

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, 12 ilçenin muhtarlarının katılacağı, “Muhtar Buluşmaları” kapsamında, mahallelere yapılan hizmetlerle ilgili bilgiler veriyor, muhtarların talep ve önerileri ile ilgili istişarelerde bulunuyor. Genel Sekreter Gündoğdu, buluşmalar kapsamında 12 ilçenin mahalle muhtarlarıyla bir araya geliyor. Muhtar Buluşmaları programında ilçe merkezleri ve kırsalda yer alan mahallerde yapılan hizmetler masaya yatırılıyor, muhtarların talep ve önerileri alınıyor. Çayırova, Körfez ve Gebze’deki muhtarların katılımıyla gerçekleştirilen toplantılar, İzmit, Derince, Darıca ve Dilovası’ndaki muhtarlarla devam etti.

MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTILARI

Muhtarlarla bir araya gelen Genel Sekreter Gündoğdu, yapılan hizmetleri anlattı, talep ve önerileri dinledi. Toplantıda mahallelerdeki ihtiyaçlar ele alınırken, çözüm önerileri konusunda istişarede bulunuldu. Toplantılara Genel Sekreter Gündoğdu’nun yanı sıra Genel Sekreter Yardımcıları, ilçe belediyelerin belediye başkan yardımcıları, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, UlaşımPark A.Ş. Genel Müdürü Serhan Çatal, daire başkanları, şube müdürleri ve muhtarlar katıldı.

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Genel Sekreter Gündoğdu, İzmit Muhtarhane’de gerçekleştirilen toplantılarda muhtarlara, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın selamlarını iletti. Muhtarlarla sürekli istişare halinde olduklarını, Kocaeli’deki 472 muhtarın önerilerini dikkate alarak, taleplerini yerine getirdiklerini belirten Genel Sekreter Gündoğdu, Muhtar Buluşmaları programı boyunca ilçelerdeki muhtarlarla bir araya geleceklerini aktararak, mahallelerde yapılan ve devam eden çalışmalarla ilgili kısa bilgilendirmelerde bulundu. Daha sonra söz alan İzmit, Derince, Darıca ve Dilovası muhtarları, mahallelerindeki ihtiyaçları aktardı, hizmet noktasında taleplerini iletti. Muhtarlar, bu tür toplantıların faydalı olduğunu belirterek, hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. Genel Sekreter Gündoğdu da muhtarlardan aldıkları talepleri öncelik sırasına göre yerine getireceklerini ifade etti.

“MUHTARLIK YAPTIĞIMIZI HİSSEDİYORUZ”

Darıca Muhtarlar Derneği Başkanı ve Sırasöğütler Mahalle Muhtarı Tuncay Odlukaya:

“Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği bu toplantılar gerçekten çok verimli ve faydalı oluyor. Toplantıda mahallemize yapılan çalışmalar anlatılıyor, taleplerimiz dinleniyor. Biz de bu bilgileri vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Böyle güzel bir toplantı yapıldığı için Tahir Büyükakın Başkanımıza ve Genel Sekreterimize teşekkür ediyoruz. Tahir Başkanımızın, Büyükşehirde kurduğu düzenle beraber biz hakikaten muhtarlık yaptığımızı hissediyoruz. Benzer uygulamalar Darıca Belediyemizde de var. Büyükşehirdeki ilgili birim müdürlerine kolaylıkla ulaşabiliyoruz, sorunlarımızı iletebiliyoruz. İlgili arkadaşlar gelip yerinde bakıyorlar ve hemen çözüme kavuşturuyorlar. Başkanımız her zaman burada kalsın ve bu sistem, bu hizmetler devam etsin. Hakikaten samimi ve içten. Biz muhtarlara verdiği önemi ve değeri görüyoruz. Uyum içinde bir çalışma sergiliyoruz. Yapmış olduğu hizmetlerden dolayı da ayrıca teşekkür ediyoruz.”

Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı ve Kurtdere Mahalle Muhtarı Mustafa Ersoy:

“Büyükşehir Belediyesinin, muhtarlara armağan ettiği Muhtarhane‘de, İzmit ilçemize muhtarları ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Genel sekreterimiz Balamir Gündoğdu başkanlığında yaptığımız toplantıda, mahallelerin sorunlarını masaya yatırdık, taleplerimizi ve çözüm önerilerimizi sunduk. 2023 yılında yapılacak olan projeler ve yatırımlar konuşuldu. Toplantılarımız, muhtarlarımız adına çok faydalı geçti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakına ve ekibine, mahallelerimize verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.”

Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı ve Derince Mersincik Mahalle Muhtarı Derya Uluç:

“Büyükşehir Belediyemizin bu organizasyonu tüm ilçeleri kapsayacak şekilde yapması son derece faydalı oluyor. Muhtarlar arkadaşlar çok memnun. Karşılarında muhatap olarak yetkili birini görüyor. Muhtarların talepleri havada kalmıyor. Tamamen birebir dokunarak hareket ediliyor. O yüzden bu tür toplantıların son derece faydalı ve verimli olduğuna inanıyorum. İnşallah bu tür çalışmalar sürekli devam eder.”

İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı ve Veliahmet Mahalle Muhtarı Kadir Kızıl:

“Genel Sekreterimiz Balamir Gündoğdu Başkanlığındaki toplantılar gayet güzel geçti. Bu vesileyle Tahir Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Toplantılar, İzmit merkez ve kırsal mahalleler olmak üzere dört etapta yapıldı. Muhtarlar olarak taleplerimizi ilettik. Gereğinin yapılacağına inanıyoruz. Her şeyin bir anda olması mümkün değil. Hizmetler peyderpey yapılıyor. Zamanla hepsi gerçekleşecek.”

Dilovası Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çerkeşli Mahalle Muhtarı Aytaç Erdem:

“Genel Sekreterimiz başkanlığında çok verimli bir toplantı oldu. Genel Sekreter yardımcılarımız, daire başkanlarımız ve Dilovası Belediye Başkan Yardımcımızla birlikte sorunlarımızı birebir masaya yatırdık, istişare ettik taleplerimizi ilettik. Genel Sekreterimiz de sağ olsun bütün sorunlarımızı tek tek dinledi. Yapılacak işlerin talimatlarını daire başkanlarına verdi. Biz de bunların bundan sonra takipçisi olacağız. Büyükşehir Belediyemiz bugüne kadar ne dediyse yaptı ve bundan sonra da yapacağına eminim. Başkanımız Tahir Büyükakın’a, hizmetlerinden ve muhtarlara verdiği önem ve değerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Kendisi bizi özenle dinliyor. Zaten Tahir Başkanımızın talimatıyla toplantılar yapılıyor. Biz kırsal bir mahalleyiz. Özellikle çiftçilerimize gübre, mazot ve tohum başta olmak üzere çok sayıda destek veriyor.”

Derince Muhtarlar Derneği Başkanı ve İbni Sina Mahalle Muhtar Ömer Karadeniz:

“Genel Sekreterimiz, genel müdürlerimiz, daire başkanlarımız ve ilgili birim müdürlerimizin katılımıyla toplantımız çok olumlu bir havada geçti. Tahir Büyükakın Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Sorunlarımızı dile getirdik. İnşallah bundan sonraki toplantılarda devamını diliyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817