banner2779
banner2752
banner2750

Müsiad Kocaeli Şubesinden Deprem Sonrası Açıklama

Yapılan ayni ve nakdi yardımlar en hızlı şekilde deprem bölgesine ulaştırıldı.

MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanı İsmail Uslu yaptığı açıklamada şunlara değindi;

‘Deprem felaketinin yaşandığı sabah, Genel Merkezi’miz ile koordineli bir şekilde çalışarak şubemizde en hızlı şekilde deprem kriz masası oluşturduk ve yönetim kurulumuz ile toplantı düzenledik. Kriz masasında alınan kararlar doğrultusunda acil kodlu aksiyon planımızı başlattık ve deprem bölgesine nakdi yardımlarımızı ulaştırdık. Aynı günün akşamı ise yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda bölgeye ulaştırılmak üzere ayni yardımlarımızı gönderdik ve ihtiyaç doğrultusunda göndermeye devam ediyoruz. Bu işi anca daha önce yaşayan bilir. Bizler 17 Ağustos depremini çok sıkıntılı bir şekilde yaşadık. Hamdolsun artık o günler geride kaldı, devletimiz dirayetli ve dimdik ayakta. Deprem sonrası yardımlar, arama kurtarma çalışmaları, enkaz kaldırma çalışmaları ve bina tespitleri en hızlı şekilde yapılıyor.

Tabi çok geniş bir coğrafyada asrın felaketi olarak nitelendirilen bir deprem gerçeği ile yüz yüzeyiz. Zaman zaman aksamaların olmaması mümkün değil ama sağlam irade ile her türlü eksiklik anında müdahalelerle giderilebiliyor.

Devlet millet el ele, biz de burada milletin bir unsuru olan  İşadamları Derneği statümüzle elimizi taşın altına koyuyoruz ve daha da koymaya hazırız. El birliği ile bu belayı da def edeceğimize ve en kısa sürede normalleşme yaşayacağımzdan hiç şüphemiz yok.

Bu vesile ile vefat eden vatandaşlarımıza  Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum milletimize başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum’ dedi.

MÜSİAD’DAN  DEPREM FARKINDALIK ÇALIŞTAYI

Geçtiğimiz günlerde MÜSİAD Kocaeli  çatısı altında yapılan çalıştayda ise deprem ve yapılaşma ile ilgili konular ele alınmıştı. MÜSİAD İnşaat sektör kurulu başkanı Murat Yıldız tarafından düzenlenen programa İnşaat Mühendisleri odası Başkanı Ali Akgün , çok sayıda inşaat mühendisi ve sektör temsilcisi katılmıştı. Çalıştayda yapılaşma ve deprem güvenliği konuları enine boyuna ele alınmıştı.

MÜSİAD Kocaeli İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Murat Yıldız yaptığı açıklamada :

‘Biz çok yakın bir vakitte deprem güvenliği üzerine bir program yaptık. Orada ilimiz adına bu konuları teker teker ele aldık . Çok yoğun katılımlı verimli bir toplantı olmuştu . Deprem şehri olduğumuz gerçeğini unutturmamamız lazım, ülkemizin etkin bir Sivil Toplum Kuruluşu olan MÜSİAD çatısı altında bu gerçeği her fırsatta dile getirmeye çalışıyoruz’   dedi.

Yıldız Açıklamasının devamında :

Biz MÜSİAD olarak deprem ülkesi, deprem şehri olduğumuz gerçeğini unutturmamak istiyoruz. Bu maksatla çeşitli dönemlerde yaptığımız çalıştaylarımızda konunun tüm bileşenleri ile dost meclisi yaparak sorunları ele alıyor, çözüm yolları üzerine kafa yoruyoruz dedi.

Netice olarak STK lar; dikkat çeken, uyaran, farkındalık yaratan kurumlar, toplumu bu konularda bilgilendiren faaliyetleri yapan oluşumlar.  99 depreminden bu yana bölgemizde bir çok kentsel dönüşüm çalışması yapıldı özellikle kamu binalarımız çok büyük oranda yenilendi ve yenilenmeye devam ediyor , keza güçlendirme çalışmalarıda aynı sıklıkta devam etti. Fakat konut ve ticaret maksatlı kulllanılan yapı stoğumuzda hala bir çok sebepten ötürü kalan, dönüştütülmeyen yapı stoğumuzun olduğunu görüyoruz . Olası bir İstanbul depreminde bu binaların hasar alabileceği gözardı edilmemelidir ve depremin ne zaman olacağı kestirelemediği için bir an evvel harekete geçilmelidir.

Parsel bazında kentsel dönüşümlerin, vatandaşların hukuki ve mülki sebeplerle anlaşamamasından ötürü yarım kaldığını, kredi veren bankaların ciddi bürokratik işlemlerle süreci uzattığını gözlemliyoruz. Ada bazında ise özellikle riskli alanlarda yerel yönetimlerin bu konularda cesaretle konunun üzerine gitmesi gerçekliği önümüzde duruyor. Bu güne kadar yapılan çok ciddi kentsel dönüşüm çalışmaları ilimizde mevcuttur . Özellikle büyükşehir belediyemizin yaptığı çok sayıda çalışma bunlara örnek olarak verilebilir. Ama yeterli olup olmadığı yapı stoğunun analizi ile anlaşılabilir ki bizim kanaatimiz henüz yeterli seviyeye gelmediğidir. Yerel yönetimlerin ve vatandaşlarımızın yaşanan bu hadise ile konunun ivediliğine istinaden önlemler sıklaştırılmalıdır.

Unutulmamalıdır ki deprem öldürmez yanlış yapılaşma öldürür!’  dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751