O Bir Mühendis!..

'Bu meslek baba mesleği' diyen Esra Balgay, üniversiteyi bitirmesine rağmen mesleği ile ilgili henüz bir imkanına sahip olmadığı için; babasına ait Yarımca Mimar Sinan Mahallesi Menderes Caddesi üzerindeki iş yerinde çalışmaya başladı.  Eline, çekici, testereyi, tornavidayı alan Esra, adeta ağaca şekil veriyor, kapı, pencere, dolap gibi eşyaları yapıyor. 'Bu işin kadını-erkeği olmaz' diyen Esra; yaptığı işlerden ortaya adeta bir sanat çıkarıyor.

Esra Balgay, "Ülkemizde çok sayıda üniversite mezunu kişi, iş bulamıyor. Bizde bunlardan biriyiz. İş bulamadık diye eve kapanacak halimiz yok. Küçük yaşlardan beri aşina olduğum baba mesleğini yapmaya başladım. Sanatkar bir babanın kızı  da; sanatkar olmalı diye düşündüm ve bu işi severek yapıyorum. Bu iş her ne kadar erkek işi gözükse de, kadınlarında bu işi yapabileceğini herkese gösterdim. Son derece mutluyum. Yaptığım işlerle insanların zevkine dokunuyorum."dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817