banner2779
banner2752
banner2750

O Sergi Türkiye’de İlk Defa İzmit’te

30 Ağustos Zafer Bayramı, İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen ve bir hafta sürecek olan etkinliklerle İzmit’te dolu dolu yaşanacak. 26 Ağustos Pazartesi günü başlayacak Zafer Haftası etkinliklerinde Ahmet Uslu’nun “Anafartalar’dan Kocatepe’ye” isimli koleksiyon ve fotoğraf sergisiyle İzmitliler kurtuluş mücadelesi ruhunu yeniden yaşayacak. 

MEHMETÇİĞİN SEVDİKLERİNE GÖNDERDİKLERİ

Savaş döneminde cephede mücadele veren askerlerin ailelerine, sevdiklerine, memleketlerine göndermiş oldukları posta kartları yer aldığı Anafartalardan Kocatepe’ye Sergisi Türkiye de ilk defa İzmitlilerle buluşacak. Çanakkale Seddülbahir Özel Müzesi ve Çanakkale Gezici Tır Müzesi'nin sahibi tarih araştırmacısı Ahmet Uslu tarafından hazırlanan olan sergi, 26 Ağustos Pazartesi saat 18.00’de İzmit Kent Meydanında vatandaşları o yıllara götürecek.

ÇANAKKALE ZAFERİNİ MİLYONLARA ANLATMIŞTI

1959 senesinde Çanakkale’nin Çan ilçesinde doğmuştur. İlk ve orta öğretimini Çan’da, lise öğrenimini ise Kırşehir Öğretmen Okulu’nda tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ve İstanbul Yüksek Öğretmen Tarih bölümünden 1980 senesinde mezun olmuştur. Uzun senelerdir Çanakkale savaş malzemeleri toplamıştır. 2006 senesinde 1915 Seddülbahir Ahmet Uslu Müzesi’ni açmıştır. Gezici tır ile Türkiye’nin her yerinde Çanakkale Savaşları malzemelerini tanıtmaktadır.  Sergileriyle Çanakkale Savaşlarını milyonlara anlatmaya devam eden Ahmet Uslu, çeşitli kuruluşlarda konferans vermeye ve sergiler açmaya devam etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751