PAŞAYEVA ; "SÖZ KONUSU TÜRKİYE İSE GERİSİ TEFERRUATTIR"

Körfez Belediyesi ve Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu tarafından Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde ‘Türkiye – Azerbaycan İlişkileri’ konulu panel ve sergi düzenlendi. Programa; Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ve Melehat İbrahimkızı, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can ve eşi Şengül Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Nesimi Valiliği 1. Yardımcısı Gülara Verdiyeva ve Nesimi Belediye Başkanı Nazım Karahanov katıldı.

SERGİ VE PANEL

Programda ayrıca; Azerbaycan Türkiye Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, Körfez Azerbaycan Kültür ve Spor Kulübü Başkanı Turgut Caferoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda STK temsilcileri ile davetliler katıldı. TADEF Genel Başkanı Bilal Dündar’ın oturum başkanlığı yaptığı panelde; Azerbaycan Milletvekilleri Ganire Paşayeva ve Melehat İbrahimkızı ve Karabağ Gazisi Dr. Agil Mamadov konuşmacı olarak yer aldı. Panel öncesinde de Hocalı Katliamı konulu sergi açıldı.

BİZ BİR BÜTÜNÜZ

Oturum Başkanı Bilal Dündar’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından Azerbaycan Milletvekili Melehat İbrahimkızı ve Agil Mamadov, o dönemle ilgili konuşmalarını gerçekleştirdi. Son olarak ise Azerbaycan Milletvekilleri Ganire Paşayeva konuşma yaptı. Konuşmasında ‘birlik’ vurgusu yapan Paşayeva, “Türkiye ve Azerbaycan birdir, bütündür. Türkiye’nin zora düştüğü her an biz vardık, bizim dara düştüğümüz her anda da Türkiye vardı. Bugün buraya katılan herkes de bunun göstergesidir.

YANIMIZDA YOKTULAR…

Ama Hocalı’da yaşananlardan sonra ‘dost’ dediğimiz çoğu ülke yanımızda yoktu. En acısı da neydi biliyor musunuz? Bosna Türklerin lideri Alija İzzet Begovic’in bir sözü var; ‘Her şey bittiğinde hatırlatacağımız şey düşmanlarımızın sözleri değil dostlarımızın sessizliği olacaktır’. Hocalı’da bunlar yapıldığında ve sonrasında Hristiyan dünyası Ermenistan’ın yanındaydı. Ama Müslüman dünyası bizim yanımızda yoktu. Pakistan gibi bazı ülkeler vardı ama çoğunluğu sessizdi. İşte en fazla acıtan da bu olmuştu” ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ OLMALIYIZ

“Türkiye’nin üzerine gelmek için etrafındaki kaleleri tek tek zayıflatıyorlar” diyen Paşayeva, “Asıl hedefleri ana kaleyi de zayıflatmak. İşte biz bunları gençlerimize anlatmalıyız. Onlar da her şeyi bilmeli, unutmamalı. Ahıska’daki, Kırım’daki, Bayırbucak’taki, Balkanlardaki, Kuzey Kafkasyadaki bir olup, o güçlere karşı birlikte durmalıyız. O güçlerle yalnız mücadele edemeyiz. Bugünkü dünyada tek bir kural var o da güç. Halkı olmak yetmiyor. Hakkımızı savunmak için güçlü olmalıyız.

BAŞKAN PLAKET VERDİ

Çanakkale zaferindeki yiğitler adeta ölüme giderken, ‘Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır’ dedi. Söz konusu Türkiye ise bizim için de gerisi teferruat olacaktır. Bizler, bütün bu vatan coğrafyası için canımızı vermeye hazırız” dedi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da katılımcılara tek tek teşekkür ederek, “Bu birlik ve beraberlik daim kılınsın” ifadelerini kullandı ve konuşmacılara Kaymakam Dr. Hasan Hüseyin Can ile birlikte plaket takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817