Prefabrik Yapı Ve Konteynerlerde Kdv Yüzde 1'e İndirildi

Maliyetine konteyner üretimine başlayan firma, daha hızlı ve daha fazla üretim için prefabrik yapı tesliminde KDV indirimi talebi çağrısında bulunmuştu. Bu çağrı olumlu dönüş bulurken Cumhurbaşkanı imzasıyla yürürlüğe girecek düzenlemeyle prefabrik yapı ve konteynerlerin, depremden etkilenen 10 ilde afetzedeler ile ilgili kurum ve kuruluşlara tesliminde KDV oranının yıl sonuna kadar yüzde 18'den yüzde 1'e düşürüldüğü bildirildi.

“KDV İNDİRİMİ İLE EN AZ 1 MİLYON VATANDAŞ DAHA KISA SÜREDE BARINMA İMKANINA KAVUŞACAK”

Deprem felaketinden etkilenen bölgeler için konteyner üretimine devam ettiklerini dile getiren Yako Groups Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ölmez: “Türkiye’de yakın zamanda gerçekleşen depremler çok fazla insan ve topluluğun üzerinde yıkıcı etkiler bıraktı. Deprem sonrasında vatandaşlar için en acil ve önemli ihtiyaç, gıda ve barınma oluyor. Barınma deyince ilk akla gelen ise prefabrik konutlar. Topluma karşı duyduğumuz sorumluluk çerçevesinde ilk saatlerden itibaren gerek Yako Groups olarak afet bölgesine destek olmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Kendi imkan ve kabiliyetlerimiz ile inisiyatif göstererek, bölge halkına destek olmaya çalıştık. Ticari üretim faaliyetlerimizi durdurarak afet bölgesine destek olmak için konteyner üretimine geçtik. Sektör temsilcilerinden daha da çok ve seri üretim için destek beklediğimizi dile getirmiştik. Bu çağrımız olumlu yanıt buldu. Deprem bölgesinde kullanılmak amacıyla inşa edilecek prefabrik yapıların teslimlerinde KDV oranı yıl sonuna kadar yüzde 1’e düşürüldü. Bu da şu demek oluyor ki; konteyner başına 10 bin TL destek sağlanacak. Oransal açıdan baktığımızda ise 6 konteynerde 1 konteyner alımının ücretsiz olması anlamına geliyor. Yine indirim doğrultusunda sağlanan imkan ile 6 milyon vatandaşımız yerine aynı maliyetle 7 milyon vatandaşımız barınma imkanına sahip olabilecek. Bu destekleyici karar için devlet bürokrasisi ve karar mercilerine teşekkür ediyoruz. Bu elim hadise karşısında tek yürek olarak, birlik içinde hareket etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yako Groups Hakkında:

Yako Groups; turizm, organizasyon, inşaat, otomotiv ve sağlık sektöründe faaliyet gösteren iştirakleri ile kurumsal çizgide faaliyet gösteren bir grup şirketidir. Etik değerleri temel alan yapı, misyon ve vizyona bağlı uzman personeli ve kaliteyi ilke edinen yönetim kadrosu ile yenilikçi, atak, kreatif, organize ve disiplinli olarak çalışmalarını yürütüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817