Roman Keman Orkestrası konser verdi
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Roman açılımı kapsamında 2012 yılında hayata geçirdiği ‘Bin Roman Bin Keman’ projesi, toplumsal ve sanatsal etkinliklere imza atıyor. Bin Keman’ın dağıtılmasıyla birlikte müzikle tanışan ve devamında konservatuarda eğitim alan çocuklar, kendilerini önemli ölçüde geliştirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nın içlerinde en yetenekli ve müziğe sevdalı olanlardan seçtiği bir grup ile kurulan Roman Keman Orkestrası, Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda bir konser verdi.

ÇOKYAŞAR’DAN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

50 kişilik bir ekipten oluşan Roman Keman Orkestrası, verdiği konserde Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Batı Müziği’nden seçilmiş eserleri icra ederek, dinleyenlere müzik ziyafeti verdi.  Konser sonunda kısa bir konuşma yapan Kocaeli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, ‘’Camiamıza yönelik yaptığı çalışmalar ve projelerden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na ve bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz. Küçük yaşlarda müzikle iç içe olmaya başlayan çocuklarımız, özgüveni yüksek, başarılı ve ülkesine faydalı gençler olarak yetişecek, buna inanıyoruz ve yerel yöneticilerimizin desteklerinin devamını diliyoruz’’ dedi. Konserin sonunda Kocaeli’de faaliyet gösteren Roman derneklerinin başkanları sahneye çıkarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817