banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

SEDAŞ SARAYBAHÇE PROJESİNE START VERDİ
SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) 2012 Yılı Yatırım Programı kapsamında İzmit Merkezinde Heykel Trafo binası ön kısmından Saraybahçe Projesine start verdi. Heykel trafo binasından Devlet Hastanesi trafo merkezine kadar yeni tesis edilecek yer altı kablolu enerji nakil hattında şu anda kullanılan 15 kilovolt yerine 34,5 kilovolt kullanılmaya başlanacak. Gerilim dönüşümünü de sağlayacak yeni çalışma ile merkezdeki yeni enerji talepleri daha rahat sağlanırken daha kaliteli enerji kullanımı da gerçekleşecek. 30 yıllık enerji nakil hattı tesisleri yenilenirken, alternatif hatta oluşturulmuş olacak.


SARAYBAHÇE PROJESİ HIZLI BAŞLADI

Topçular, Çınarlı ve Bağçeşme projelerini tamamlayan SEDAŞ, 5 Adet yer altı trafo merkezi ve 2 adet beton köşk kabin ile yeraltı kablolu yüksek gerilim şebekesi tesis çalışmasını da kapsayan Saraybahçe projesinde hızla ilerlemeye başladı. Saat kulesi, Heykel mevkiinden başlanan tesis çalışması merkeze doğru ilerliyor. SEDAŞ dünyanın gelişmiş ülkelerinde uygulanan yer altı trafo merkezi uygulamasını Kocaeli ilinde eski demiryolu, şimdiki yürüyüş yolunda yatırım programına aldığı 5 yeni trafo merkezinde gerçekleştirecek. SEDAŞ kapalı sistem metal muhafazalı modüler hücrelerin yer aldığı yer altı trafo merkezlerinin inşası ile birlikte trafo merkezleri arasında bağlantı sağlayacak yer altı kablolu şebekeyi de aynı anda tesis edecek.


SCADA’YA UYUMLU OLACAK

SEDAŞ Heykel Trafo Merkezini İzmit merkez trafolarına bağlayacak hattın yapımına başladı. SEDAŞ tesis yapım ekipleri  tarafından, yer altı kablosu güzergahında kazı çalışması yapılırken, içinden yer altı kablosu geçecek  olan borular üzerlerine kum ve koruma taşları döşenerek,  güvenlik şeridinin  de yerleştirilmesi sonrasında hızla kapatıldı. SEDAŞ  yeni yapacağı trafo merkezlerini  İzmit merkezinde enerjinin uzaktan izlenebilmesi ve arızalara daha kısa sürede müdahale edilebilmesine imkan sağlayacak SCADA projesine uygun şekilde tesis edecek. Yeraltı  Trafo Merkezleri, Ulugazi İlköğretim Okulu, Eski Tekel ve Kızılay 1 ve Kızılay 2 ve Belediye İşhanı olmak üzere  5 ayrı trafoyu kapsıyor. Ayrıca aynı hat üzerinde  Devlet Hastanesi  ve Sanat Okulunda da trafo   Beton köşk kabinleri tesis edilecek.     

HOŞGÖRÜ VE ANLAYIŞ

   SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, Dağıtım Varlıkları Yapım Müdürlüğü tarafından sahada yapımı gerçekleştirilen enerji dağıtım tesislerinin konrolünün yapıldığı ve tesislerin en iyi şekilde tamamlanması için büyük bir titizlik gösterildiğini belirterek, “Yapılan tesisler gelecekte de uzun yıllar Kocaeliye hizmet verecek, çalışmalar gerektiğinde zorunlu olarak programlı kesintilerle tamamlanacak. Çevre ve iş güvenliğini de önemsediğimiz çalışmalar sırasında, yüklenici firmalarımız dikkatli çalışmaları konusunda uyarılıyor ve denetleniyorlar. Tesis yapım çalışmalarında bu çalışmalardan etkilenen çevredeki vatandaşlarımıza bu hizmetlerin Kocaeli İli ve kendileri için yapılıyor olması nedeniyle gösterdikleri  hoşgörü ve anlayışa, ayrıca işbirliği içinde destek veren kurumlara da çok  teşekkür ediyoruz” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826