banner2779
banner2752
banner2750

 Sekapark’ta darbe karşıtı nöbet devam ediyor

 

Sekapark’ta 23 Ağustos Cuma akşamından bu yana devam eden Mısır’daki darbe karşıtı nöbet dün gece de devam etti. SekaparkAdeviyye Nöbeti olarak adlandırılan etkinlikte bir araya gelen darbe karşıtları 31 Ağustos Cumartesi akşamına kadar nöbete devam edecek. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Civelek ve diğer il protokolünün de bulunduğu grup, Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliam ve Suriye'deki kimyasal saldırıya tepki gösterdi. Kocaeli Mısır-Suriye ile Dayanışma Platformu tarafından Sekapark'ta düzenlenen gösteride namaz kılınarak Mısır ve Suriye'de yaşananlar için dua edildi.

 

KATLİAMLAR PROTESTO EDİLİYOR

Kocaeli Mısır-Suriye ile Dayanışma Platformu’nun Kardeşlik Nöbeti devam ediyor. Mısır ve Suriye’deki katliamları kınamak ve protesto etmek için bir araya gelen platform üyeleri dün gece de bir araya gelerek gecenin ilerleyen saatlerine kadar yapılan zulümleri lanetledi. Her akşam bir konuşmacının kitleye hitap etmesinin yanı sıra program şiir, müzik, dua gibi etkinliklerle icra ediliyor. Ayrıca yine her akşam yatsı namazı sonrasında yapılan zulümlere karşı kunut duası yapılıyor.

 

KATLİAMLAR ZALİMLERİN SONUNU HAZIRLIYOR

Programda konuşan eğitimci Abdülhamit Kahraman,hayatın her alanında iyiliğin tavsiye edilip kötülüğün sakındırılması gerektiğini vurguladı. Düzenlenen etkinliğin bu amaçla gerçekleştirildiğini vurgulayan Kahraman, “Suriye’de ve Mısır’da katliamlar gerçekleştiriliyor. Her gün masum gençler, kadınlar ve çocuklar can veriyor. Onlar zannediyor ki katlettiklerinde başarıya ulaşacaklar. Ancak bu katliamlar mazlumları, ezilenleri daha da güçlendirecek ve zalimlerin sonunu getirecek” şeklinde konuştu.

 

ESKİ PAPAZ: ALLAH’IN YARDIMI YAKIN

Programa katılan Sierra Leone Cumhuriyeti'nden eski papaz Musa Bangura, burada yaptığı konuşmada, Mısır ve Suriye'de birçok Müslüman'ın öldürüldüğünü belirterek, katliamlarla karşı Allah'ın yardımının yakın olduğunu söyledi. İslam için ölmeye hazır olduğunu belirten Bangura, "Tüm Müslümanların da hazır olması gerekiyor. Çünkü biz Allah'ı seviyoruz ve onun için çalışıyoruz. İslam doğru yoldur. Bu zorluktan beraberce kalkacağız. Biz kıyamet dönemine bakıyoruz. Orada ne kazanacağız bunun peşindeyiz. İnşallah tüm dünyada Allah bize yardım edecek. Dünyadaki Müslüman kardeşlerimizin coğrafyasında problem var" ifadesi kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751