Şeker: ”Siyasi Partilere Önemli Görevler Düşüyor.”

14 MİLYON VATANDAŞIMIZ DOĞRUDAN ETKİLENDİ

   Kahramanmaraş merkezli 7 km derinlikte, 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde arka arkaya yaşanan çok büyük yıkıcı etkisi olan iki depremle tüm ülke olarak sarsıldığımızı, ülkemizin yaklaşık 7’de 1’inde yani 110 bin kilometrekarelik alanda toplam 10.263 civarında yerleşim yerimizi ve 14 milyon vatandaşımızın doğrudan etkilendiğini ifade eden Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, yapmış olduğu konuşmanın devamında ise;

   “Yaşanan deprem felaketi, çok sayıda can kaybına ve maddi hasarlara neden olmuştur. Bilim insanlarının dahi öngöremediği şekilde 9 saat arayla iki büyük deprem yaşanmış, toplam 492 km uzunluğunda iki farklı fay kırılmış, bugüne kadar da 11 bini aşkın artçı depremler meydana gelmiş, 6.5 metre civarında yanal atıma, 80 santimetreye kadar düşey yükselmelerle, arazinin topoğrafyasının değişmesine neden olmuştur.”

İLK SAATTEN İTİBAREN

   “Depremin ilk saatlerinde Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay Bey’in başkanlığında AFAD koordinasyon merkezinde çalışmaya başlanılarak bölgeye her taraftan arama kurtarma ve ilk yardım ekipleri gönderilmeye başlandı. Örneğin Kocaeli Valimiz ve Büyükşehir belediyemiz ilk günde Kahramanmaraş’a görevlendirildi. Büyükşehir belediyelerimiz ve İlçe belediyelerimiz, STK’lar ve gönüllüler depremin daha ilk gününde onlarca iş makinalarıyla deprem bölgesine ulaşarak arama kurtarma faaliyetlerine başladılar.”

İYİ Kİ VARSINIZ GENÇLER

   “Yardım toplama merkezlerinde gelen yardımları tasnif etmek, ambalajlamak ve tırlara yüklemek için 7’den 70’e her yaş gurubunda yüzlerce insan ‘GÜN BİRLİKTE OLMA GÜNÜ’ diyerek çalışmalara gönüllü katıldılar. Hani ‘z’ kuşağı diye tanımlanan gençler vardı ya; onların hepsi gönüllü olarak bu yardım merkezlerinde gelen gıda ve malzemeleri deprem bölgesine bir an önce ulaştırmak için durmaksızın canla başla çalıştılar.

   İyi ki varsınız gençler. Bizleri duygulandırdınız. Sizlere, sizleri yetiştiren anne ve babalarınıza teşekkür ediyorum.”

KOCAELİ ORADA

   “Değerli milletvekilleri, an itibarıyla Kocaeli Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin tamamı belediye başkanlarımızın başkanlığında Hatay ve Kahramanmaraş’ta enkaz kaldırmanın yanı sıra belediye hizmetlerini, sıcak yemek hizmetini ve sağlık hizmetlerini vermeye devam ediyorlar.”

MERVE VE TUBA’SINI KAYBEDEN BİRİ OLARAK

   “99 depreminde enkazdan çıkan ve Merve ile Tuba’sını kaybeden birisi olarak depremin ne anlama geldiğini, devletin gücünün ne kadar önemli olduğunu bilen birisiyim. Deprem kuşağında yaşıyoruz. Özellikle 2000 yılı öncesi yapılmış depreme dayanıksız ciddi bir bina stokumuz var. Bu binalar tıpkı bugüne kadar yaşadığımız depremlerde olduğu gibi olası bir depremde yıkılarak can kaybına neden olacaktır.

   Devletimiz, bu binaların yenilenmesi için her türlü imkânı vatandaşımıza sunmakta. Depreme dayanıksız binaların bir an önce kentsel dönüşüm kapsamında devletin sunduğu avantajlarla yenilenmeli. Tıpkı; Hatay'da, İstanbul’da, Afyonkarahisar’da ve birçok ilimizde olduğu gibi vatandaşı yanlış yönlendirerek kentsel dönüşümlere engel olmayalım, ne olur! Kentsel dönüşüme engel olmak insanın ölümüne sebep olmaktır. Çünkü, kentsel dönüşüm depremde koruyucu hekimlik görevi üstlenmektedir.”

TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN

   “AK PARTİ hükümetleri olarak tüm engellemelere rağmen Bugüne kadar 3,2 milyon konutu kentsel dönüşüm kapsamında yeniledik. İstanbul başta olmak üzere toplam 250 bin konutun dönüşümü de devam ediyor. Bu konuda, milletvekili olarak bizlere ve siyasi partilerimize önemli görevler düşmektedir. Vatandaşı doğru bilgilendirme mecburiyetimiz var. Aksi halde oy hesabıyla vatandaşı yanlış yönlendirmek, kentsel dönüşüme engel olmak vatandaşın ölümüne sebep olmaktır.

   İnancımızda ‘Bir insanın ölümüne sebep olmak bütün insanların ölümüne sebep olmaktır’ diyor, Genel Kurul’u saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

  

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817