Sel Sonrası Ekipler Sahada


Su baskını yaşanan Güney Mahallesi, Yavuz Sultan Selim Mahallesi, Çamlıtepe Mahallesi, Yeni Yalı Mahallesi ve Barbaros Mahallesi’nde itfaiye ve belediye ekipleri motopomplarla boşaltma çalışması yaptılar.

Gün boyu çalışan ekipler, suyla dolan Cahit Zarifoğlu Caddesi’nde de tıkanmaya neden olan ve çöplerle kapanan mazgalları temizlediler.

Metoorolojiden alınan ilk rakamlara göre aşırı şekilde yağan yağmur metrekare başına 30 kiloları bulunca bir çok yerde su baskınları yaşandı.

Dolgu alanından kum ve çakıl aktı

Yağışlar sırasında Büyükşehir belediyesi tarafından doldurulan eski mıcır tesisleri ve çöplük alanından aşırı oranda kum ve çakıl yollara aktı. Belediye ekipleri, kepçelerle bu atıklara ve Yeni Yalı Mahallesi’nde suyla dolan sokaklara müdahale ettiler.

Devlet Hastanesi’ni su bastı

Yağmur sularından Körfez Devlet Hastanesi’de nasibini aldı. Hastanenin giriş bölümleri suyla dolunca itfaiyenin yardımı ile boşaltma işlemi yapıldı. Yine yağışlarda Esentepe Mahallesi Rahman Camii’de su baskınına uğrayan yerlerden oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817