ŞEMSETTİN CEYHAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan AKP 6’ıncı Olağan İl Kongresi öncesi, İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 12 İlçe ve Belediye Başkanı, Ana kademe Gençlik ve Kadın Kolları ile birlikte kongre sürecini değerlendirdi. 25 Şubat Pazar günü Recep Topaloğlu Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan kongrede 473 seçilmiş olmak üzere 546 delege oy kullanacak. AKP’de gerçekleştirilecek olan kongre sonrası belirlenecek yönetimde yüzde 15 kadın kotası olacak ve 25 yaşın altında bir isim olması zorunluluğu bulunuyor. Gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanlarından sadece İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan katılım göstermedi.

BİZDE DEDİKODULU KONGRE OLMAZ

Şemsettin Ceyhan’ın adaylığını açıkladığı kongrede CHP’nin kurultayına ve ilimizde yaptığı kongrelere göndermede bulunan Karaosmanoğlu, “Siyaset zor bir iş. Teşkilatlarda olan arkadaşlarımızın işi belediye başkanlarından daha zor. Maaşı yok, zaman harcayacaksın, aidat vereceksin, AKP’de siyaset yapmakta zor. Görev yapan ve yapacak olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. CHP’ni kurultayını izlediniz. Bizim kongremiz onlara benzemez. Kardeşlik ruhu içerisinde sen ben olmadan hareket ederiz. Ne kadar faydalı iş yapabiliriz ona bakıyoruz. Vatandaş bunu bizden bekliyor. Birliğimize ve kardeşliğimize vatandaş dikkat ediyor. Aralarında rastgele dedikodu, sandalyelerin havada uçuştuğu kongre olmuyor bunlardan ülkeye fayda gelir diyor. Vatandaş 16 yıldır Cumhuriyet tarihini görmediği şekilde bizi sahipleniyor” dedi.

GENÇLİK KOLLARINDAN GELDİM

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Afrin Harekatı büyük bir başarıyla devam ediyor. Ülkemizin savunmasında şehit düşmüş olan tüm güvenlik güçlerimize rahmet temenni ediyorum. AKP ailesi olarak milletimize baş sağlığı diliyoruz. Bugünkü toplantımızın temel amacı AKPmizin kongre sürecinin son basamağı olan Kocaeli ölçeğinde olşan nihai tabloyu ve başkanlığım ile ilgili durumu anlatmak için bir araya geldik. Şahsım buraya kurucu il gençlik kolları başkanı olarak başladı. 25 yaşında siyasi tecrübem olmamasına rağmen Nihat Ergün’ün bana olur vermesi ile davaya hizmet etmeye başladım. 4 buçuk yıl il gençlik kolları başkanlığı, 8 yıl il yöneticisi ve 7 Şubat 2015’ten bu yana o günkü şartlarda uygun görmesi ile partimize 3 yıldır hizmet ediyorum. Böyle bir parti ve kentte siyaset yaptığım için şükür ediyorum. Tam 3 yıl önce 7 Şubat 2015’te İl Kongresi yaptık. Başka adaylarda vardı ama o günkü şartlarda Kocaeli İl Başkanı olarak tayin edildik ve kongremizi yaptık” diye konuştu.

KOCAELİ’DE İSTEDİĞİMİZ SONUCU ALAMADIK

İl Başkanı olduktan sonra kinayeli olarak bana 2019’a kadar seçim yok denilen dönemde görev yaptım diyen Ceyhan, “Hemen 3 gün sonra 7 Haziran seçimi ile ilgili aday adaylığı süreçleri başladı. Geceli gündüzlü çalışmamıza rağmen Kocaeli ve Türkiye’de istenilen sonuçları alamadık. Liderimizin öncülüğünde bir toparlanma sürecine girdik ve çuvaldızı kendimize batırdık. 1 Kasım seçimlerine bize verilen mesajı anlayarak hazırlandık. 1 Kasım seçimlerinde burada gördüğünüz ve göremediğiniz aile ile en yük oyu yüzde 56 buçuk ile kazandık. Bu milletin görebileceği en kötü felaketlerden birine şahit olduk. Ama o en büyük tuzağı 4 saatte sizlerle beraber aşmayı bildik. Yine siyasi tarihimizde en önemli virajlardan biri olan 16 Nisan Halk oylamasını Kocaeli AKP ailesi çatısı altında bulunan kardeşlerimizle beraber başarıl bir şekilde noktalandırdık. 3 Temmuz’da olağan kongre sürecine girdik. Delege seçimleri ve kongrelerin ilk ayağı olan ilçe kongrelerini yaptık” şeklinde konuştu.

SİYASETİ EN İYİ YAPAN TEŞKİLATIZ

Toplamda 36 kongremizden Gebze hariç 35 kongremizi partimize yakışır şekilde tamamladık diyen Ceyhan, “Geri kalan kısım ise il kongreleriydi. Kadın kolları kongremizi 4 Bin kadın ile gerçekleştirdik ve Serpil Hanım görevine devam etti. Daha sonrasında İl Gençlik Kolları Kongremizi gerçekleştirdik. Genel Başkanımızın 3 Gençlik Kolları kongresine katılacağını istişare ettik Bizler İstanbul ve Ankara’dan sonra ilimizde yapılmasının uygun olacağını ilettik. Cumhurbaşkanımız 79 ilden Kocaeli kongresine katılacaksa bu gurur hepimizindir dedik. Biz birlik siyasetini en iyi yapan teşkilatız. 27 Ocak’ta Türkiye’ye örnek olacak ve Cumhurbaşkanımızı memnun eden kongremizi ortaya koyduk. Dışarıda 25-30 Bin, içeride 8 Bini genç kongre yapacağımızı söyledik. Cumhurbaşkanımızın katıldığı kongrede hedeflediğimiz başarıya ulaştık. Emre Bey göreve bir dönem daha edecek” dedi.

KONGRE HAZIRLIKLARINA BAŞLADIK

Ceyhan, “Esasen İl Başkanlığımız ile ilgili süreç Genel Merkezin değerlendirmesi, Cumhurbaşkanımıza sunulması ve istişarelerin yapılması sonrası konu Gençlik Kolları öncesinde bağlanmıştı. Gençlik Kollarının önüne geçmemesi için biz konuyu açıklamayı ileri tarihe ertelemiştik. Şahsım olarak 6’ıncı Olağan Kongrede tekrardan Genel Merkezin uygun görmesi ve teşkilatın sahiplenmesi ile adaylığımı bir kez daha ilan ediyorum. Bu kutlu davaya, milletin emaneti olarak gördüğümüz göreve bizi layık gören liderimize minnettarlığımızı ifade etmek istiyorum. Bizlere destek olan tüm siyasi büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum. Başta Başbakan Yardımcımız Fikri Işık, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, tüm ilçe başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarına, partimizin tüm üyelerine, Kocaeli AKP ailesine şükranlarımı sunuyorum. Temel hedefimiz Başbakanımız ile gerçekleştireceğimiz kongre için hazırlıklara başlıyoruz”

GEBZE DELEGASYONU OLMAYACAK

3 yıldır bir il yönetimiyle bir sıkıntı yaşamadan, eksiz görev yapmak için fedakarlık yapan insanlarla çalıştım. Kongrelerin ruhuna uygun düşeceğine inansam aynı yönetimle devam ederim ama bir yenilenme uygun görülüyor. Kongre gününe kadar istişareler sonrasında partimize hizmet etmek isteyen kentimizde başvurmak isteyenlerle ilgili prosedür oluşturduk. Bir hafta içinde oluşturduğumuz teşkilat harici başvuruları, bugünden itibaren önümüzdeki Pazartesi’ye kadar akşam 6’ya kadar CV ile başvurabilirler. 50 kişilik bir yönetim yapılacak. Gençlerimizin ve kadınlarımızın sayısın Yönetimde kota olduğu için değil sayısının fazla olması gerektiği için gereğini yağacağız. 546 delegemiz var. Gebze’de kongre olmadığı için Gebze’de delegasyonumuz olamayacak. Büyük Kongrede ise 27 delegemiz belirlenecek” açıklamalarında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.