banner2779
banner2752
banner2750

SEN YETER Kİ OKU, BÜYÜKŞEHİR YANINDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Okuma-Yazma Seferberliği”ne en büyük destek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, böylesine önemli ve anlamlı bir çalışma çerçevesinde, eğitim birimlerini hızla harekete geçirerek seferberlikte ön safta yer aldı. Bu kapsamda kısa süre içinde açılan okuma yazma kursları da eğitimlerine başladı. Okuma yazma bilmeyen çok sayıda vatandaş başta Bilgievleri olmak üzere kurs merkezlerini doldurdu. Seferberliği özellikle kadınlar büyük ilgi gösterdi.

GENCİ YAŞLISI OKUMAK İSTİYOR

Serdar Bilgievi’ne gelen kadınlar okuma yazma derslerine başladı. Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinin girdiği derslere, bugüne kadar hiç okula gitmemiş ya da çeşitli zorluklardan dolayı okuyamamış kadınlar katıldı. Yaşları 20 ile 65 yaş arasında değişen ve ilk kez sıralara oturan kadınların okuma isteği ve derslere olan ilgisi büyük takdir topladı.

EMİNE HANIMDAN ALLAH RAZI OLSUN

Okuma yazma seferberliğini duyduklarını çok heyecanlandıklarını anlatan kadınların ortak hikayesinde ise hayat şartları nedeniyle eğitim görememek vardı. Okuma yazma seferberliğinin kendilerini çok mutlu ettiğini ve hemen Büyükşehir’in açtığı kurslara yazıldıklarını anlatan kadınlar, “Evet okuyamadık. Ama bu böyle gitmezdi. Kimsenin yanında bu nedenle artık mahcup olmak istemiyoruz. Okuma yazma seferberliği başlatan Cumhurbaşkanımızın eşi Emine hanıma ve Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz. Allah onlardan razı olsun” dedi.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Okur Yazarlık seferberliği için başvurular ise devam ediyor. Başvurular, Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri, KO-MEK merkezleri, Akademi Lise ve okul müdürlüklerinden alınacak. Okuma yazma öğrenen velilere okur – yazar belgesi verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751