Şevkatiye Parkı’nda 5.550 M2 Yeşil Alan

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Arslanbey Şevkatiye Mahallesi’nde başlattığı parkın yapımına devam ediyor. Şehirde ne varsa kırsalda da aynısını hayata geçiren Büyükşehir, ulaşım ve tarımsal projelerin yanında kırsala park, bahçe, spor tesisleri kazandırıyor. Parkın içerisinde yeşil alana 5550 metrekare ayrıldı.

 

EKİPLER YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR

Şevkatiye Parkı’nda elektrik direkleri ve sulama tesisatı işleri tamamlanırken futbol sahası halıları serilerek telleri takıldı. Basketbol sahasına asfalt atılan projede tuvalet+mescid binasının dış cephe ve tesisatları yapıldı. Kafeterya ve soyunma odaları binası dış cephe ve tesisatları bitti. Kısa süre içerisinde binaların içerisinde fayanslara başlanacak. Alan içerisi yürüyüş yolları, oyun alanı ve fitness alanı betonlarının atıldığı projede yürüyüş yollarının taş imalatlarına başlanacak.

 

5550 METREKARE YEŞİL ALAN OLACAK

Park içerisinde yürüyüş yolları, basketbol sahası ve çocuk oyun grupları olacak. Şevkatiye Mahallesinde inşa edilen çok amaçlı ve geniş kapsamlı, sosyal donatılara sahip olması planlanan parkın toplam proje alanı 9700 metrekare olacak. Parkın içerisinde yeşil alana 5550 metrekare ayrıldı. Park içerisinde 265 metrekare çocuk oyun alanı, 74 metrekare fitness alanı, 79 metrekare tuvalet ve mescit yapılacak. Bununla birlikte yetişkinler ve gençlerin kaliteli vakit geçirip spor yapabileceği 1.232 metrekare futbol sahası, 145 metrekare kafe ve soyunma odası, 405 metrekare basket sahası ve yürüyüş yolları yapılması planlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817