Tahtalı’dan Körfez Belediyesi’ne Deprem Soruları!

Parti binasında gerçekleşen toplantıda konuşan ilçe başkanı Tahtalı, sözlerine, milli görüş hareketinin doğal lideri, eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı, vefatının yıl dönümünde rahmetle andıklarını söyledi ve katılımcılardan, hem Erbakan hem de depremde yaşamını yitirenler için Fatiha okumalarını istedi

ÇALIŞTAYDAKİ SONUÇLAR

EYLEME GEÇİRİLEMEDİ!

Kocaeli’nin 24 yıl önce Gölcük merkezli olarak depremi yaşadığını kaydeden ilçe başkanı Mehmet Ali Tahtalı, açıklamasında genel olarak afetlere hazırlık yapılması için yapılan çalışmaları sorguladıklarını dile getirdi. Yaşanabilir sehirler inşa etmenin genel ve yerel yönetimlerin görevi olduğunun altını çizen Tantalı, bunun için ortak akla ihtiyaç duyulduğunu, Körfez Kent Konseyi’nin “Yaşanabilir Şehirler” başlığı ile düzenlenen çalıştayında gündeme gelen söylemlerin eyleme dönüşmediğini dile getirdi.

“TÜRKİYE BİR DEPREM ÜLKESİDİR”

Tahtalı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Tüm bu yaşananlardan ötürü bu felaketlerden ders çıkarmamız zaruridir. Deprem bölgesindeki yetersiz önlemler, denetimi yapılmayan binalar ve firmalardan kaynaklı halkımız zarar görmüştür. Bunlar felaketin en büyük sebeplerindendir. Ülkemiz bir deprem ülkesidir ve bunu kabullenmemiz gereklidir. Uzmanlarımız Marmara Bölgesini kapsayan bir depremin yakın bir tarihte olacağını açık açık belirtmektedir. Bu sebepten ötürü ilçemizde halkımızın bilinçlendirilmesi gereklidir.

“RİSKLİ BİNALAR TESPİT EDİLMELİ”

Bu doğal felaketlerden dolayı ilçemizde oluşacak sorunlar ve yıkımlar için afet bölge koordinasyon merkezi, Mahalle Afet Gönüllüleri ve yardım ekipleri oluşturulmalı, ayrıca bunların düzenli olarak denetimleri yapılmalıdır. Muhtarlıklar da bu süreçlere dahil edilmeli, onların önderliğinde gönüllüler birliği oluşturulmalıdır. Körfez ilçemizde ivedilikle yıkılması gereken binaların tespiti ve riskli binaların test edilmesi zorunludur.

“AFETLERLE BİRLİKTE

MÜCADELE EDEBİLİRİZ”

Bununla ilgili Körfez ilçemizdeki son durum hakkında yerel yönetimlere sorumluluğunun hatırlatılmasını sağlamak istiyoruz. Deprem gündemimizdir, yetkililere yönelik ilettiğimiz sorularımız tüm ilçemizi ilgilendiren sorulardır ve yakın tarihimizde ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmıştır, cevaplandırılması beklemekteyiz. Tüm halkımızla ve ortak akılla topyekun hareket ederek afetlerle mücadele edebiliriz. Unutmamalıyız ki depremler değil tedbirsizlik öldürür.

TAHTALI’DAN KÖRFEZ BELEDİYESİ’NE SORULAR!

İlçemizde fay hattı var mıdır? Var olan yerler yerleşime açık mıdır? Bununla alakalı kamuoyu bilgilendirilmiş midir?

Yakın tarihte yaşanılacağı düşünülen Marmara depremi için ilçemizin hazırlıkları nelerdir?

Yeterli sayıda jeneratör var mıdır? Niçin güneş enerjisi kullanılmamaktadır?

Afet durumunda içme suyu nasıl sağlanacaktır?

Halkımızın tuvalet ve banyo gibi temel ihtiyaçları nasıl karşılanacak?

Kayıplarımızın olması durumunda yeterli sayıda gasilhanemiz var mıdır? Seyyar gasilhanemiz bulunuyor mu?

İlçemizdeki haberleşme ağı nasıl olacaktır? GSM operatörlerinin baz istasyonları böyle bir duruma hazır mıdır?

İlçemizin nüfusuna orantılı çadır stoğu nedir? Çadır kurulum alanları belirlenmiş midir?

Acil toplanma ve sığınma alanlarının durumu nedir?

Son olarak 99 depreminde ilçemiz sınırlarında bulunan TÜPRAŞ tesislerindeki yangın felaketinin tekrarlanmaması için ne gibi önlemler alınmıştır, acil durum ekipleri yeterli midir?

TÜPRAŞ ile ilgili yaşancak olumsuz bir durumda acil durum ve eylem planı nedir? Kentimiz ile ilgili tahliye gibi bir durum söz konusu olursa planlama ve uygulama nasıl olacaktır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817